Electronic Beats Romania
Culture

Iată ce am povestit cu Tengri după setul lui de pe scena Psy de la Waha

Iată ce am povestit cu Tengri după setul lui de pe scena Psy de la Waha

Descoperă universul macedoneanului Tengri, un DJ și producător excepțional, cu care am dansat anul acesta la Waha

După ce mai mult de un deceniu a făcut parte din apreciatul duo psihedelic Atriohm – acum interpretat solo de fratele lui, Sashe, Leo Golcev a ales un stil de viață relaxat și s-a dedicat explorării diferitelor forme de downtempo și producției de muzică ambientală, cu alter ego-ul Tengri. Muzica lui descrie o călătorie emoțională și spirituală care rezonează cu unele dintre cele mai intime experiențe ale lui Leo. Primul său album solo psychedelic chill, “Icaros” la Peak Records, din 2012, a avut un impact instantaneu asupra ascultătorilor și criticilor, la fel ca și single-urile ulterioare. La cinci ani după prima lansare, al doilea album de studio al lui Leo, “Old Soul”, este lansat la Parvati Records.

 

Iată cum s-a simțit la Waha, ce l-a inspirat să producă noul album și unde îl mai poți asculta vara aceasta.

TEB: Bună, Leo, e minunat să vorbim cu tine. Care au fost energiile pe care le-ai simțit în Luminish la Waha Festival din acest an?

Tengri: În primul rând, sunt surprins de cât de mare și cât bine organizat este festivalul, oamenii sunt foarte drăguți și mă simt atât de binevenit în acest loc.

 

TEB: Povestea ta cu muzica începe devreme, în copilărie luai cursuri de pian și au trecut peste două decenii de când pui și produci muzică psihedelică. Cum s-a schimbat relația ta cu sunetul și cum a evoluat în timp?

Tengri: Producția este un proces mereu în creștere, cu fiecare piesă descoperi și înveți ceva nou, dar povestea și energia pe care încerc să le reflect prin muzică sunt aceleași de la început, inspirația mea este cultura psihedelică și asta cred că nu se va schimba.

Iată ce am povestit cu Tengri după setul lui de pe scena Psy de la Waha

TEB: Cel mai recent album al tău, “Old Soul“, lansat la Parvati Records, este o călătorie psytrance către spații neexplorate. Ce te-a inspirat să faci acest album și cât timp te-a ținut în studio?

Tengri: Cu fiecare proiect (album) încerc să am un concept diferit pentru a păstra lucrurile distractive pentru mine. Pentru Old Soul, inspirația vine după aproape 10 ani în care am făcut doar muzica chillout, aveam nevoie de o schimbare și cred că în psytrance lipsește elementul cheie în zilele noastre – muzicalitatea și armoniile în piese, acesta a fost punctul de plecare.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

TEB: Care este povestea aliasului tău, Tengri? Știm că este numele zeității celeste supreme a popoarelor turcice și mongolice iar acum “Tengrism” se referă și la renașterea șamanismului din Asia centrală, după dizolvarea Uniunii Sovietice. Cum l-ai cunoscut și de ce te-ai identificat cu Tengri?

Tengri: Am descoperit Tengrismul într-o carte de Paulo Coelho, atât filozofia cât și dorința de a trăi în armonie perfectă cu natura, faptul că nu cred în zei, ci în natură în sine și în cer, ritualurile de vindecare ale șamanilor, sunt lucrurile care m-au inspirat cu adevărat.

https://soundcloud.com/tengri/tengri-izlez-album-icaros

Cum evoluează scena în Skopje? Ce artiști macedoneni ar trebui să ascultăm fără întârziere?

Tengri: Macedonia are o scenă puternică care este în creștere de mulți ani, de la începutul anilor ’90, și, da, există mulți artiști cu stiluri aparte, precum Atriohm, Egorythmia, Dubnotic.

Iată ce am povestit cu Tengri după setul lui de pe scena Psy de la Waha

TEB: Unde te duce muzica mai departe, anul acesta?

Tengri: Vara asta urmează Lost Theory din Spania, Festivalul Boom din Portugalia, Festivalul Free Earth din Grecia.

 

Ție ce ți-a plăcut la această ediție Waha? Ai ascultat setul lui Tengri?

Ne vedem la Awake în curând, pentru noi sesiuni lungi de dans cu artiștii tăi preferați.

 

Citește mai mult: Cum se simte vibe-ul de la Waha Festival prin ochii lui Raha

Loading...