Electronic Beats Romania
Music

Soundul românesc și-a găsit o gazdă primitoare în Londra: Synesthesia Records

DJ-ul român Aleka a pus bazele Synesthesia Records în Londra, lansând deja primele două EP-uri

Numele ieșit din ordinarul stereotipurilor întâlnite în underground, dar și prezența a doi producători români pe primele 2 EP-uri ne-au determinat să „săpăm” mai adânc în jurul labelului britanic Synesthesia Records pentru a-l descoperi pe Alexandru Andrei, DJ român stabilit de câțiva ani în Londra.

Pe Alex aka Alekka l-am cunoscut în Brașov, orașul său natal, cu ocazia party-urilor memorabile puse la cale de Proudly Made By Us în Club Trippin, unde activa ca rezident alături de bunul său prieten, Vygo. Au urmat rapid giguri în țară și prezențe constante la nopțile deja consacrate sub titlul Dor De Munte sau la mini-festivalul Dancing Mountains. Pasul următor a venit cât se poate de firesc, însă nu cu rezultatele așteptate: lansarea unui brand de party-uri în Londra l-a adus în fața unei scene underground diferite față de ce se întâmplă în România: restricții drastice impuse organizatorilor de party-uri și un crowd mai degrabă plictisit și blazat.

Experimentul seriilor de party-uri a dus la ideea Synesthesia Records. Căutând mai degrabă o experiență senzorială, decât un simplu trend, promovând artiști al căror sound nu urmează potecile bătătorite deja, Synesthesia și-a definit un sound signature încă de la primul release Vlad Dinu – Other Way Around, un sound definit chiar de Alekka: melodic și jucăuș.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Pam Param, al doilea EP de la Synesthesia, este semnat de Mihai Pol și a primit deja locul binemeritat în sufletul crowdului, având și suportul remixului excelent făcut de Suciu.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Citește mai mult: De ascultat: cinci serii de muzică electronică de calitate sub formă de podcast

Loading...