Am schimbat registrul electronic cu soundul dnb la 170 BPM semnat de Dyl
Feed/Music

Am schimbat registrul electronic cu soundul dnb la 170 BPM, semnat de Dyl

Dyl

Dyl este un tânăr producător român de drum n bass, care s-a făcut remarcat în ultima vreme prin câteva colaborări cu producătorul britanic DB1.

Din când în când, simțim nevoia să ieșim din zona de confort dansabilă, așezată în spectrul house & techno la o valoare în jur de 120 BPM. Astfel, ajungem în spectre mai puțin explorate de publicul larg, dar unde descoperim noi dimensiuni creative dictate de artiști români.

Dyl este un astfel de punct de reper. Muzica lui, un hibrid drum n bass ce incorporează și field recordings din cotidianul artistului, aduce un BPM undeva la 170, dezvăluind un ambient abstract ce este mai degrabă o introspecție sonică. Cu influențe în eclecticul obscur Autechre și Aphex Twin, soundul lui Dyl nu poate fi încartiruit într-un gen anume, Dyl folosind fiecare ocazie pentru a face lucrurile puțin diferit, ceva non-repetitiv.

“…nu cred în această “cușcă” numită genuri muzicale pentru că setează limite. De ce să nu lași imaginația liberă și să încerci să faci lucrurile un pic diferit, fără teama de a fi judecat, fără teama că ai putea da greș?”, declara Dyl pentru revista Two Hungry Ghosts, într-un interviu acordat cu ocazia lansării Hybridization la re:st. Senzația că soundul Dyl renaște cu fiecare EP în parte se simte și ascultând lista lui de releases, la Nord Label, Minor, Urban Poetry, re:st sau Skutta.

Ultima stație, Paradise Lost Recordings, marchează contribuția românului pentru soundtrackul Gates Of Charon: trei trackuri sci-fi ambient, cu amprenta drum n bass, unică lui Dyl.

 

Citește mai mult: Romansoff exportă raw techno în Canada cu cel mai nou release al său