Electronic Beats Romania
News

Soundopamine aniversează șase ani de activitate

Soundopamine

Duo-ul local Soundopamine aniversează șase ani de activitate printr-un party la Guesthouse.

Pentru a afla mai multe despre istoria trupei Soundopamine, am vorbit recent cu Chris, unul din membrii fondatori.

„Prin 2011, pe vremea când eram student, am plecat de la ideea că vreau să aduc pe scena conservatorului un band electronic. Nu am mai apucat să fac asta cu atâtea evenimente la care participam și nopți întregi petrecute încercând să scot orice sunet posibil dintr-un iPad, fiindcă nici măcar un laptop nu aveam pe atunci. Ca să mă întrețin și să fac rost de bani să-mi iau instrumente, ajunsesem să lucrez pentru o editură; vindeam cărți pe stradă, prin Cișmigiu, iar mai apoi am lucrat și într-un Bagel shop. Vreo trei ani pe fast-forward, în trupă eram trei băieți și două, ba chiar tot trei fete la un moment dat. La Street Delivery am avut primul gig în formula de band electronic.”

Soundopamine la Street Delivery
Soundopamine la Street Delivery

Chris spune că „Soundopamine s-a născut din fascinația mea asupra modului în care funcționăm cu adevarat, ce e dincolo de pielea noastră, de natura umană și de felul în care funcționează natura în general.”

În februarie 2015, Soundopamine a lansat primul album, în clubul Control din București. Din 2017, formula de bază a proiectului a rămas Chris și Natasha.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

„Tot cam de pe atunci, ideea albumului nostru de debut #everydayparadise s-a transformat și în record label. Am strâns în jurul nostru artiști vizuali și muzicieni, alături de care am organizat diferite evenimente independente, atât prin țară, cât și în afară.”

2018 a venit cu o energie și mai bună. „Am lansat primul EP pe vinyl – Moment – și am fost invitați în cadrul conferinței TEDxBucharest, unde alături de Aural Eye am creat un trip sinestezic. Am luat festivalurile de la capăt și ne-am ținut în continuare de treabă.”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

„Deși poate unor promoteri le-a fost greu la început să ne încadreze într-un anumit gen sau să ne pună o anumită etichetă, acum acest nor de ceață s-a evaporat. Am fost versatili, ne-am adaptat și acum chit că suntem chemați alături de un alt live act, chit că suntem în mijlocul unui line up format strict din DJi, totul curge uns. De-a lungul anilor, sound-ul nostru s-a dezvoltat, s-a maturizat și a ajuns ceea ce numim micro cosmic grooves.”

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

„Am rămas mereu conectați la prezent, am participat și ne-am implicat în scena locală chiar și atunci când nu eram noi pe scenă. Asta îi îndemnăm să facă și pe alții care vor să se apuce de muzica; să fie prezenți la evenimentele din orașul lor, să-și susțină artiștii locali, să fie parte activă din mișcare, fiindcă altfel toată lumea pune muzică și nimeni nu ascultă.”

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

„Anul acesta așteptăm al doilea vinyl, EP-ul Una cu natura, ce va conține două piese originale și două remixuri semnate de Harrison Bdp (UK) și Swoy (Moscow). Iar în luna mai pregătim un mini-festival pe zi, Sinestezie în Piața Amzei.”

Evenimentul aniversar are loc vineri, 6 martie în clubul Guesthouse din București, alături de S.A.M. (Delaphine – Berlin), Varhat (Yoyaku), Grizzly & Vlad Bretan (EverydayParadise) și visuals de Vloop și Răzvan Scutaru.

Loading...