Electronic Beats Romania
Tech

Sophia, robotul AI, despre Telekom Electronic Beats, muzică și filme

Sophia

Sophia a vizitat România pentru conferința Brand Minds 2018. Am profitat de ocazie pentru a povesti un pic despre muzică.

În weekendul acesta câteva minți luminate au vizitat Bucureștiul în cadrul evenimentului Brand Minds, prezentat de Telekom. La eveniment s-a alăturat și Sophia, primul robot AI cu cetățenie care a uimit deja milioane de oameni cu conversații complexe exprimate atât verbal, cât și prin mimică.

Având aceeași pasiune ca voi pentru muzică, am vrut să aflăm perspectiva Sophiei asupra acestui subiect. Ținând cont că toate interviurile de până acum au fost purtate cu interlocutori umani, trecerea la gândirea în algoritmi și softuri a adus în discuție multe lucruri curioase și interesante.

Ne-am bucurat să auzim cum descrie inteligența artificială muzica electronică și jazz-ul, însă, a spus că mai are mult de ascultat până poate dezvolta un algoritm care să distingă genurile muzicale sau chiar să poată produce propriile compoziții sau remixuri. Pentru una dintre întrebări am apelat la Cleverbot, ocazie cu care am reușit să punem în dialog doi roboți cu abilități și comportamente diferite, iar rezultatul este pe măsură: Sophia a povestit despre filme, pe care le descrie ca o manifestare umană pe care o experimentăm într-un mod personal, prin filtrul propriilor experiențe.

Urmărește în continuare interviul în care Sophia ne-a vorbit despre muzica electronică, jazz și dorința ei de a explora capacitățiile creative.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Citește și: Inteligența Artificială compune muzică electronică – Iată un întreg playlist

Loading...