Electronic Beats Romania
Music

Iată ce ne-a povestit RQZ despre muzica electronică și comunitatea puternică din Cluj

Citește un scurt interviu cu RQZ, pe care l-ai ascultat pe scena TEB la Electric Castle, pentru a descoperi o parte din universul său artistic

Am profitat de prezența lui RQZ în lineupul Telekom Electronic Beats la Electric Castle pentru a afla mai multe despre Raul, pe numele său real, un DJ și producător din Cluj-Napoca, România, rezident al Clubului Midi și în cadrul festivalului Mioritmic. Descoperă starea de spirit și emoțiile pe care RQZ le imprimă în piesele și selecțiile sale, în acest scurt interviu.

Ne bucurăm de cinci zile de muzică atent selectată, care ne va electriza pe toți la scena Telekom Electronic Beats. Care crezi că sunt elementele care reunesc atât de mulți oameni într-un singur loc?

RQZ: Amintiri neprețuite, iubirea pentru muzică și probabil ideea de unificare.

 

Anul trecut ai lansat Freaks EP la Modeight, iar anul acesta Abacus ‎la Mr KS & Friends. Recent, ți-ai unit forțele cu Dragutesku, BRYZ și Silat Beksi pentru Visions VA care urmează să fie lansat de Unic. Care sunt stările și emoțiile pe care vrei să le experimenteze ascultătorii când sunt în fața difuzoarelor?

RQZ: Îmi doresc ca fiecare să-și creeze circumstanțele și stările aferente caracterelor fiecăruia, nimic fals.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud's privacy policy.
Learn more

Load content

 

Am observat că în mai multe locuri ai spus că ești puternic influențat de perioada anilor ’90. Ce particularități ale acestei perioade îți atrag atenția într-un mod distinct și cum reușești să le transpui în sunete, melodii sau seturi?

RQZ: Incită un sentiment cald, ușor nostalgic și încerc să-l implementez în producții, cât și în seturi însă totul e spontan, se poate întâmpla orice.

 

Te bucuri de o rezidență la Midi, unul dintre cele mai bine cotate cluburi dedicate muzicii electronice din România și, din 2013, ai participat la toate cele 5 ediții Mioritmic, ocazie cu care ai observat dezvoltarea Clujului în jurul muzicii. Care sunt părțile pozitive și ce ar trebui înlăturat ca totul să fie perfect?

RQZ: M-am bucurat de o rezidență extinsă, prin care am avut privilegiul să observ beneficiile scenei muzicii electronice locale.

Clujul deține o comunitate puternică și este într-o rapidă ascensiune, fapt care atrage un număr expansiv de oameni interesați de acest stil, anual.

Mă bucur să fac parte din proces și să contribui la această comunitate cu ce am mai bun.

 

Ne-am bucurat de setul tău joi, 19 iulie, pe scena Telekom Electronic Beats la Electric Castle, și de o dimineata lungă și memorabilă. Ce am ascultat în plus, față de edițiile anterioare?

RQZ: Producții personale în mare parte și puțin old school flavour.? Sper că ați rezonat!

 

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

 

Experimentează senzații intense alături de artiștii care animă scena TEB de la Electric Castle! Mai mult, descoperă tot ce îți oferă Telekom Electronic Beats Experience: WI-FI gratuit, jocuri mecanice, workshopuri de scratching, târg de viniluri, ateliere creative, zonă de lounge și recharge, pe timp de zi, pe domeniul Castelului Banffy

 

Citește mai mult: Descoperă programul scenei Telekom Electronic Beats la Electric Castle

Loading...