Electronic Beats Romania
Music

Redescoperă soundul underground al unuia dintre cele mai apreciate netlabeluri românești: De Dormitor!

De Dormitor

De Dormitor, netlabel-ul care a făcut istorie în underground-ul electronic

De Dormitor, netlabel-ul care a făcut istorie în undergroundul electronic

De Dormitor este un netlabel din underground-ul house & techno românesc, care a promovat acum mai bine de 5 ani artiști ca Suciu, Dave sau Mistor.

Sharing is caring! Una dintre premisele lansării unui netlabel este faptul că muzica de calitate trebuie să fie accesibilă tuturor, deci gratuită și la un click distanță. Și acestă premisă, precum și tonele de servicii web prin care pasionații de muzica din underground descoperă în fiecare zi alte câteva case de discuri și producători (de la soundcloud la bandcamp) setează cadrul propice pentru un boom al netlabel-urilor în ultimii ani.

Din miile de netlabels cu conexiuni în underground-ul house & techno, am avut șansa să descoperim De Dormitor. Înființat în 2012 de către Ovidiu Andrei și Drt Pshrmn, De Dormitor a lansat 5 EP-uri până în 2013, an în care, de altfel, a încetat să mai activeze. Sound-ul păstrează ADN-ul minimalist specific românilor, dar cu un groove aparte, ce evoluează de la EP la EP. Făcut mai degrabă ca un sandbox pentru cei 2 producători (ei semnând mare parte dintre release-uri), De Dormitor a promovat și alți artiști, cum ar fi Mistor sau Dave.

Ascultă mai jos 3 track-uri reprezentative pentru sound-ul De Dormitor. Poți descărca gratuit toate EP-urile De Dormitor de aici.

Citește mai mult: 5 netlabels pe care trebuie neapărat să le asculți

Loading...