Electronic Beats Romania
Music

Record Store Day 2018 este o zi excelentă pentru crate-digging

Telekom Electronic Beats 2015 Bucharest Diggers

Pe 21 aprilie 2018, are loc a 11-a ediție Record Store Day, un eveniment la care participă magazine de discuri independente din toată lumea.

 Creat în 2007 de un grup entuziast de proprietari de magazine de discuri din Statele Unite, cu scopul de a impulsiona vânzările de muzică pe formatul de vinil, în niște vremuri în care internetul și muzica pe suport digital păreau că vor îngropa în istorie orice altă opțiune, Record Store Day s-a extins rapid în toată lumea. În 2017, magazine independente de discuri de pe toate continentele locuite permanent au participat activ la celebrarea bătrânului vinil, prin evenimente și lansări exclusive.

Revirimentul vânzărilor de discuri s-a făcut simțit și în România, unde au apărut câteva shop-uri dedicate. Și cum o mare parte dintre ele și-au anunțat deja intenția de a marca Record Store Day 2018 (pe 21 aprilie), am selectat mai jos o parte dintre magazinele implicate:

Librăria Cărturești – la fel ca în anii trecuți, ne așteptăm la prețuri speciale și discuri noi.

Misbits Record Shop – vei putea descoperi discounturi la stocul existent, în timp ce backgroundul sonor va fi asigurat de Lisierre Collectif, Dudescu și Ciresarii.

Mad Piano pregătește pe 20 aprilie un târg pentru colecționari pe timp de zi, cu tot cu cântare, în simpaticul hub Manasia, iar pe 21, seara, te bucuri de Groover’s Delight și alte surprize.

Despre Rockers’ Vinyl Shop, cel mai nou magazin de discuri din oraș, știm doar că pregătește ceva interesant și abia așteptăm să aflăm ce.

Încheiem cu câteva imagini de la Târgul de Viniluri Telekom Electronic Beats care a avut loc sâmbătă, 14 aprilie, pe terasa de la Control, imagini din care se poate vedea atmosfera degajată în care s-au reunit pasionații de viniluri.

Citește mai mult: Cinci magazine de discuri din România și Moldova pentru pasionații de muzică electronică

Loading...