Electronic Beats Romania
Music

Pitch Control - Programul de mentorat destinat noului val de artiști români

Pitch Control

Prima ediție a programului de mentorat pentru DJii și producătorii de muzică electronică, Pitch Control, a adunat pentru 5 zile la Atra Doftana 10 tineri artiști în cadrul unui training intens de producție muzicală, DJing, management și business.

Astfel, Ernesto Ferreyra a ținut sesiuni de producție muzicală, atât individuale, cât și de grup. Fiecare participant a avut oportunitatea de a lucra în mod direct cu acesta pe piesele produse de către ei, de la structurare la sound design, mix & mastering și utilizarea diferilor software-uri care să îi ajute să își îmbunătățească producțiile.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Mentorul a împărtășit cu ei sfaturi legate de procesul de lucru în studio, tehnicile și echipamentele de care aceștia se pot folosi pentru ca piesele produse să ajungă la forma dorită. Fiecare beat, sequence și loop, fiecare efect, kick și bass au fost urmărite îndeaproape de Ernesto Ferreyra.

Ulterior, sesiunea de mixat a reprezentat partea fun a programului: camerele au fost echipamente cu setup-uri de top pentru DJing, iar una dintre sălile locației a fost transformată într-o scenă privată unde au avut loc sesiuni de back 2 back între artiști și music digging într-o colecție de vinyl-uri. Ernesto Ferreyra a punctat cu fiecare participant în parte tehnicile de mixing, selecția pieselor și lucrurile importante pe care orice artist trebuie să le aibă în vedere atunci când mixează la un eveniment.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Pitch Sessions presented by DjSuperStore a adus în fața participanților oamenii cheie din industria internațională, care să îi ajute să atingă următoarele etape din carierele lor. Ralf Kollmann, fondatorul Mobilee Records, le-a vorbit tinerilor DJi despre strategiile de abordare a label-urilor și a A&R-ilor.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Leo Duarte (booking agent în cadrul agenției Artist Alife și tour manager pentru Loco Dice), a oferit insight-uri legate de self-management și importanța procesului de promovare de la începutul carierei. Benni Windelband (booking manager la Cocoon și co-fondator al hub-ului de muzica BE9), a parcurs împreună cu participanții toți pașii prin care un artist poate ajunge să fie semnat de către o agenție de booking. Ernesto Ferreyra s-a alăturat și el sesiunilor cu un panel în care a vorbit despre evoluția muzicală a unui artist, de la identitate la direcția sound-ului, de la imagine la sănătate fizică și psihică.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Industria de DJing se schimbă constant, iar noi trebuie să fim aproape de noul val de artiști și să le oferim susținere prin toate modalitățile posibile” spune Robert Graur, fondator Pitch Control si DjSuperStore.

„Pentru mine a fost un exchange. Și eu am învățat de la ei. M-am întors la citit cărți și la învățat ca să le pot oferi sfaturi cât mai personalizate. Sunt tineri care au cunoștințe și resurse pe care eu nu le aveam când mi-am început cariera. Tehnicile lor și creativitatea sunt cele care îi vor face să aducă schimbari pe scena locală”, spune Ernesto Ferreyra, DJ și producător la Cadenza Records.

In urma Pitch Control, participantii vor beneficia de suport constant atat din partea programului, cat si a mentorilor. Urmatoarea editie Pitch Control va avea loc pe 14-19 septembrie, la Atra Doftana.

Loading...