Electronic Beats Romania
Music

Am discutat cu Paul Popa despre Varme Records, label și brand de petreceri

varme

Labelul Varme anunță primul release în cadrul party-ului organizat pe 19 octombrie, din lineupul căruia nu lipsesc Alexandra și Paul Popa

În esență record selector, Paul Popa este obișnuit cu aerul dens al petrecerilor din underground de aproape 8 ani, în ultimul an fiind prezent în pupitrul din Club der Visionaere alături de Vera și Alexandra, dar și în Club Guesthouse, București, cu Nicolas Lutz și Omar. Paul Popa a bifat 3 ani în Marea Britanie, unde s-a și conturat identitatea muzicală Varme, propriul label și brand de petreceri.

Și dacă tot am amintit de Varme, primul release oficial, semnat de Fede Lijtmaer, va fi anunțat pe 19 octombrie în cadrul unui party la care vor mixa Fede Lijtmaer, Alexandra și Paul Popa.

Am aflat mai multe despre conceptul din spatele Varme într-un mini interviu cu Paul Popa

 

TEB: Cum ai ajuns să lansezi Varme abia în anul de grație 2018, deși ai o experiența de foarte mulți ani pe scena electronică?

Planul de a începe labelul nu este chiar unul nou. Am început să cochetez cu ideea acum 6 ani, mai exact atunci când am dat drumul oficial la brand. În 2012, organizam petreceri Varme în Bristol, UK și nu eram 100% sigur care este direcția muzicală potrivită pentru label atunci. Pe atunci, eram interesat de foarte multe stiluri de muzică și nu reușeam să rămân într-un sound mai mult de 6 luni. Când m-am întors în București acum 4 ani, devenise mai clar ce vreau să promovez așa că am decis să contactez artiști (pe care îi urmăream de ceva vreme) pentru demo-uri. A durat ceva timp overall, însă consider că este bine să nu te grabești cu lucruri de genul.

 

TEB: E vreo poveste în spatele numelui ales?

Nu neapărat. Varme înseamnă ‘căldură’ în daneză. Atunci când am hotărât să dăm drumul la brand, căutam un nume scurt care să reprezinte pasiunea pentru muzică. Launch party-ul din 2012 era programat inițial pentru vară și cumva așa s-au legat lucrurile. Între timp l-am amânat pentru toamnă dar am hotărât să păstrăm totuși numele pentru că suna bine pentru noi.

 

TEB: Primul release vine cu un nume mai puțin cunoscut, Fede Lijtmaer, originar din Uruguay. Promovarea artiștilor din categoria  underrated / under the radar este una dintre misiunile Varme?

Da, exact. Întotdeauna mi-a plăcut să fiu în poziția de a oferi șansa unor artiști mici dar talentați. Iar toate release-urile confirmate până acum sunt numai cu piese ale unor artiști de genul. E posibil să mai apară câțiva mai cunoscuți însă, prioritari vor fi întotdeauna cei underrated.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

 

TEB: Party-urile Varme sunt direct conectate cu release-urile? După ce vă ghidați când faceți lineupurile?

Până acum bookuiam artiști / DJs care ne plăceau, însă pe viitor vom aduce artiști direct conectați cu release-urile și câte un special guest care ne este foarte drag. Cum este cazul Alexandrei, la petrecerea de lansare Varme001 de 19 octombrie. O admir și o respect foarte mult pentru ceea ce a realizat până acum!

 

TEB: Ce se pregătește la Varme în 2019?

Sunt 6 release-uri în total semnate până acum, așadar o să fie din ce în ce mai multe scoase pe vinyl. Sper ca după ce iese 001, să avem câte un nou release Varme din 3 în 3 luni, dacă nu vor fi delay-uri la producție. Iar odată cu aceste release-uri o să organizăm și câteva petreceri (prin București și prin alte orașe din Europa).

 

Citește mai mult: Melliflow Records sau legătura secretă dintre undergroundul bucureștean și cel berlinez

 

Loading...