Electronic Beats Romania
Music

Patru festivaluri electronice din Europa unde ascultăm și DJi români

festivaluri

Din cele câteva zeci de festivaluri programate să se întâmple în această vară, în Europa, am selectat patru al căror program ce se apropie de gusturile noastre în materie de muzică electronică

Globalizarea pe care o trăim în ultimii ani a venit și cu lucruri bune. Eliminarea tarifelor de roaming în rețelele mobile și călătoriile gratuite cu trenul în 30 de țări europene pentru studenți transformă festivalurile din Europa într-o destinație mai accesibilă decât anii precedenți. Adaugăm la premizele de mai sus și pleiada de festivaluri cu specific electronic, amplasate de la malul Oceanului Atlantic și până în inima Balcanilor și deja avem o sarcină dificilă în a alege destinația perfectă pentru această vară.

Și cum impresia generală e că parcă ne distrăm cel mai bine atunci când pupitrul este ocupat de români, am alcătuit o listă cu câteva festivaluri din Europa, din al căror lineup nu lipsesc DJii români preferați.

 

SONUS Festival 19 – 23 august, Insula Pag, Croația

Plasată undeva aproape de coasta Dalmației, insula Pag asigură deja de câțiva ani cadrul relaxant pentru cinci zile de house & techno. Alături de Marco Carola, Ricardo Villalobos sau Richie Hawtin sunt prezenți și Rhadoo, Prâslesh (Prâslea & Raresh) și Cezar.

 

Lovefest 2018 2 – 6 august, Vrnjacka Banja, Serbia

Lovefest propune cinci zile de dans non stop, de la pure techno cu Marcel Dettmann la o zonă mai soulful cu Glenn Underground. Cezar și Prâslea fac front comun pe o scenă pe care vor urca și Sven Vath, Seth Troxler sau Loco Dice.

 

Waking Life 15 – 20 august, Crato, Portugalia

Orașul medieval Crato găzduiește pentru cinci zile Waking Life, festival de artă și muzică electronică plasat lângă orașul medieval Crato. Pe lângă nume apropiate de Giegling (DWIG, Leafar Legov sau Kettenkarussel), Thomas Melkior, Huerco S sau Inga Mauer, se adaugă condimentul românesc: Rhadoo, Vlad Caia, Cristi Cons și Priku.

 

Moonland Festival 3 – 5 august, Rummu, Estonia

Aflat la ediția inaugurală, Moonland Festival a ales spectacularul creat de o fostă închisoare, pe jumătate scufundată în apă, și o carieră de piatră, intrate în patrimoniul UNESCO. Punem la socoteală frumusețea capitalei Tallin, cel mai bine conservat oraș medieval din Europa, aflat în apropierea festivalului, aerul curat estonian (cel mai pur din Uniunea Europeană) și un lineup excelent din care nu lipsesc Barac și Cristi Cons și iată cum avem premizele unei vacanțe de vis în răcoarea din Nordul Europei.

 

Citește și: 12 festivaluri românești de muzică electronică pentru care merită să îți dai toate economiile

Loading...