Electronic Beats Romania
News

Noul LP Pantha Du Prince explorează comunicarea dintre copaci

Pantha Du Prince

Artistul german Hendrik Weber aka Pantha Du Prince lansează în luna martie un nou album, „Conference of Trees”.

Ce își spun copacii atunci când comunică între ei? Cum sună această comunicare? Hendrik Weber explorează acest subiect și își propune să transpună în sunet comunicarea dintre copaci. Noul său album conține 10 piese și invită audiența într-o „impresionantă călătorie sonică”.

Pentru a răspunde la această întrebare, cercetările lui Weber au cuprins studiile științifice ale profesoarei de ecologie forestieră Suzanne Simard, „Limbajul secret al copacilor”, de Erwin Thoma, și meandrele mistice poetului Sufi din secolul al XII-lea, Farīd-al-dīn Attar. De asemenea, Weber s-a întrebat cum este să trăiești ca un copac: „Am vrut să devin eu însumi un copac și să permit și unui grup de muzicieni să devină și ei copaci”, explică el.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Pe parcursul albumului, Pantha Du Prince folosește mai multe instrumente handmade, deoarece a vrut să exploreze caracteristicile sonice ale diferitelor păduri prin studii intense ale materialului. Weber este susținut de un ansamblu de percuție format din Håkon SteneBendik Hovik Kjeldsberg și Manuel Chittka, bateristul artistului german Jungstötter. La aranjamente a participat și muzicianul de jazz Friedrich Paravicini.

Amestecul unic de percuție, electronică și sunete strict organice are, de asemenea, o critică socială importantă: implicațiile modului în care interacționăm în prezent cu natura și relația noastră distructivă cu ecosistemele noastre.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Tracklist:

01. Approach In A Breeze
02. Transparent Tickle Shining Glace
03. Holding The Oak
04. When We Talk
05. Roots Making Family
06. The Crown Territory
07. Supernova Space Time Drift
08. Silentium Larix
09. Pius In Tacet
10. Lichtung

Loading...