Electronic Beats Romania
Music

Descoperă câteva dintre momentele memorabile pe care le-am petrecut în weekend la Skema

skema

Line-upul Skema compus din artiști locali și internaționali remarcabili și decorul montan feeric au oferit un weekend la înălțime

După un weekend energic plin de muzică, soare și rafale de ploaie, în care s-au desfășurat concomitent mai multe evenimente, petreceri și festivaluri, ne-am întors cu bateriile full și o mulțime de amintiri plăcute pe care abia așteptăm să vi le povestim.

Unii dintre colegi au ajuns la festivalul stradal din București, Femei pe Mătăsari, alții la petrecerea Post Industrial, iar Skema a fost sus la înălțime, în Sinaia, la cota 1400. Aerul și peisajul montan cu efect terapeutic, în combinație cu muzica electronică de calitate, mixată de artiști internaționali precum Afriqua, Lucas Ferro sau de cei locali precum Cap, Posh, au facut din SKEMA o reală experiență multisenzorială.

Cum vineri a fost liber, weekendul a început de joi seară când, spre dimineață, am ajuns la Guesthouse unde punea Rhadoo. Evident, am ratat toate trenurile așa că în toiul nopții am luat un BlaBlaCar spre Sinaia. Ne-am bucurat să avem toate lucrurile pregătite în detaliu de către echipa Skema, deși am ajuns la 3 dimineața, așa că ne-am cazat rapid și am coborât să-l ascultăm pe Lucas Ferro, care a armonizat aranjamentele și notele într-un mix care a generat instant fericire și bucurie în rândurile dansatorilor.

A urmat Afriqua. Părea că se simte în largul lui, iar conexiunea cu publicul devenea din ce în ce mai puternică. Am perceput setul lui ca fiind foarte personal, plin de emoții, dar dansant în același timp. La pupitru a urmat Nu Zau care a relaxat și destins atmosfera cu o serie de piese potrivite atmosferei, iar ultimele fragmente pe care ni le amintim sunt momente cu BILA și Posh care dădeau startul unei noi zile, începută regulamentar dimineața la afterhours.

Seara am revenit la Cosmjn care punea alături de Lizz, ridicând ușor și subtil ritmul. Universul lor este total imprevizibil, iar tranzițiile între nenumăratele piese unreleased dau o dimensiune atemporală, în cazul de față accentuată de cadrul natural și sistemul Funktion One Evolution 7. Mihai Pol a continuat să anime petrecerea anticipând o noapte lungă ghidată de video mappingul realizat de Cote.

Suntem curioși cum a perceput Archie Hamilton petrecerea Skema așa că pregătim un interviu exclusiv pentru Telekom Electronic Beats. Cascada de sunete și ritmuri a curs cu un debit covârșitor, abia am ținut pasul. Archie Hamilton ne-a surprins plăcut cu multe momente intense până dimineață când răsărea soarele iar vibrația muzicii se contopea cu proiecțiile video și în background începea să se distingă câte unul dintre versanții care înconjoară Sinaia.

Skema a continuat excelent de bine, cu Cap care a preluat conducerea dansatorilor din creierii munților cu un mix dinamic, aducând zâmbete pe fețele tuturor.

Duminică spre prânz, unul dintre cei mai captivați de mixul lui BILA b2b Posh era chiar Afriqua.L-am putut vedea dansând neîncetat încă de sâmbătă seară.

Citându-l pe Afriqua, „muzica este un limbaj cu mai multe dialecte”, iar odată ce trece de timpan dispare în aer. Trebuie să receptezi muzica cu toate antenele ca să poți descifra misteriosul mesaj, așa că hai să ne vedem la următoarele evenimente prezentate de Telekom Electronic Beats pentru a experimenta împreună această comunicare super interesantă transmisă prin unde și frecvențe.

Dacă ne-a scăpat ceva sau aveți poze și videouri de la Skema, le așteptăm cu drag în comentarii pe facebook.

 

Citește și: Din Berlin către Bucegi via Control Club: un interviu exclusiv cu Afriqua

 

Loading...