Electronic Beats Romania
Music

Mischa Blanos, între influențele muzicii clasice și pasiunea pentru groove-ul techno

Mischa Blanos

Mischa Blanos reprezintă curentul neoclasic contemporan ce integrează pianul clasic în ritmurile muzicii electronice

Muzica electronică, un teritoriu devenit playground pentru producătorii de hip hop ce integrează în creațiile lor beaturi 4/4, trupe rock în care synthurile țin linia melodică principală sau compozitori de muzică clasică îndrăgostiți de groove-ul drum machine-urilor. Și dacă tot discutăm despre fusionul dintre muzica clasică și cea electronică, este momentul perfect să amintim și de unul dintre reprezentanții de seamă ai acestui curent: românul Mischa Blanos.

Stabilit de ceva ani în Berlin, Mischa a reușit să găsească limbajul comun între soundul electronic și muzica clasică, un domeniu muzical în care se simte confortabil încă de la vârsta de șapte ani. Parte din noul val de muzicieni neoclasici, Mischa Blanos a adus un suflu nou muzicii contemporane, transformând fizic pianul și integrându-l perfect într-un setup din care nu lipsesc drum machine-ul și un computer.

Pe lângă reprezentațiile solo, expresia artistică a lui Mischa Blanos completează perfect avangardismul electronic imaginat de Cristi Cons și Vlad Caia, în forma Amorf, proiect muzical live creat acum 2 ani, cu release-uri la Understand Records, Amphia sau Suschitech și reprezentații live la Fabric London, Rex Club Paris sau The Block Tel Aviv. Și, în curând, și pe scena principală de la Citadela Festival, 27-29 iulie, festival prezentat de Telekom Electronic Beats.

Ascultă mai jos 3 minute din performance-ul lui Mischa Blanos din Control Club:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

 

Citește mai mult: Borusiade din fruntea revoluției muzicii experimentale din România

Loading...