Electronic Beats Romania
Music

De la TMBASE-ul din 2004 la 3 Electrical Snowghosts, Makunouchi Bento ne uimesc cu zgomote armonioase

De la TMBASE-ul din 2004 la 3 Electrical Snowghosts, Makunouchi Bento ne uimesc cu zgomote armonioase

Intră în dimensiuni atemporale cu experimente electroacustice ale unora dintre cei mai understated producători din România, Makunouchi Bento

Makunouchi Bento scriu discret o versiune alternativă a istoriei muzicii electronice românești. Probabil că fac parte dintre acei artiști pe care generațiile viitoare îi vor explora, descoperind mereu fragmente de informații și sunete care le vor agita și mai mult curiozitatea. Cercetându-le discografia vei descoperi umor, deschidere către nou și experiment nestăvilit. Numele lor, Makunouchi Bento, face referire la cutia în care japonezii împachetează diferitele feluri care compun un prânz tradițional. Interpretând cutia ca obiect și ca metaforă, Felix Petrescu (Waka X) și Valentin Toma (Qewza) au fondat acest experiment electronic în 2001. Sunt atât de multe de spus despre ultimii 17 ani de activitate, încât ne vom opri aici pentru a asculta ceva.

Citește mai departe și descoperă patru dintre release-urile care definesc sunetele Makunouchi Bento.

Makunouchi Bento feat. Dan D, Rannou live la TM04BASE Festival (15 Octombrie 2004, Timişoara), lansat digital de Ogredung în 2004.

TT015: Makunouchi Bento / Somnoroase Păsărele by Tandem Tapes este un release cu 2 producții lungi de câte 17 minute fiecare, în jurul cărora putem construi narațiuni cinematografice. Somnoroase Păsărele este aliasul lui Gili Mocanu, unul dintre artiștii români contemporani despre care ar trebui să știi. Makunouchi Bento contribuie cu ultima parte din seria Avebell, înregistrată în Ianuarie 2017.

The Guardians of Lost Pieces: Found and Never to Be Lost by Makunouchi Bento este o colecție care indexează sunete pierdute, coloane sonore, colaborări și piese lansate doar pe compilații, între 2009 și 2017. Prima piesă este soundtrack-ul animației lui Vali Chincișan, Urban Tree, cu care a câștigat titlul de Cel mai bun film românesc în cadrul competiției Anim’est 2009. Cea de-a doua piesă este coloana sonoră a scurt metrajului Rest (lansat pe youtube aici) creat de Sergiu Sas (Alkmy) pentru proiectul Spații în așteptare în 2012.

3 Electrical Snowghosts by Makunouchi Bento lansat în Decembrie 2017 conține 3 piese de Makunouchi Bento, artwork de Sorina Vazelina, Santiago J. Franzani & Felix Petrescu alături de un text de Ștefan Tiron care scoate la iveală aspecte nebănuite ale relației dintre scufița roșie și sfânta frăție Grimm. Este un text plin de energie, ritm și zgomot, foarte potrivit acestui release.

Bonus, chiar acum câteva ore au urcat pe canalul lor youtube coloana sonoră realizată pentru filmul Bodrog, regizat de Mihai Sălăjan aka Selfmademusic. Enjoy!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Citește mai mult: Mischa Blanos, între influențele muzicii clasice și pasiunea pentru groove-ul techno

Loading...