Electronic Beats Romania
Music

Maceo Plex lansează un album electro retrospectiv la R&S sub numele Mariel Ito

maceo plex

Deși operează de la începutul anilor 2000 sub diferite alias-uri, DJ-ul și producătorul american Eric Estornel aka Maceo Plex și-a câștigat recunoașterea internațională după release-urile de la Crosstown Rebels, M_Nus și Kompakt.

Cu toate acestea, Estornel este un producător prolific, având o contribuție substanțială – pe diferite planuri – la industria muzicii electronice. A lansat de-a lungul timpului EP-uri sub tot felul de nume, între care Eric Entity, Eric Estornel, Maetrik, Mariel Ito, Plaex și Tali Wackas.

Estornel a lansat la finalul lunii octombrie 2018 la legendarul label belgian R&S Records o colecție de piese electro produse la începutul anilor 2000 sub alter ego-ul Mariel Ito. Albumul retrospectiv dezvăluie geneza electro a lui Estornel și legătura cu rădăcinile sale cubaneze.

“Pe când aveam 3 ani, Miami a devenit într-un timp foarte scurt suprapopulat de refugiați cubanezi, cărora li se spunea Mariel Boatlift. Apăruse un val uriaș de infracțiuni, iar cubanezii care erau stabiliți de mulți ani în Miami le spuneau refugiaților “răi” Marielitos. Întrucât eram un puști hiperactiv și care intra adesea în belele, profesorii au început să-mi spună și mie Marielito”, spune Estornel în cadrul unui comunicat de presă.

Acest album retrospectiv subliniază reactivarea proiectului Mariel Ito și scoaterea din hibernare a sound-ului electro. “Prietenii mă întreabă de ani de zile de ce am abandonat acest proiect în primul rand, insistând să-l relansez. Anul trecut, când am decis să nu mai continui party-urile Mozaic din Ibiza, am știut că voi avea mai mult timp pentru a relansa acest proiect și chiar a produce piese noi.  Mulțumită casei de discuri R&S, pot lansa acum muzica pe care o făceam atunci sub forma unui album retrospectiv și am început din nou de unde am plecat”, adaugă Eric Estornel.

Ascultă o piesă de pe albumul retrospectiv Mariel Ito mai jos:

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Citește mai mult: Interviu cu Paul Popa

Loading...