Electronic Beats Romania
Music

Am povestit cu Lucas Ferro despre sunetul său, înainte de Skema din weekend

Lucas Ferro

Descoperă optimismul și energia pozitivă cu care Lucas Ferro antrenează emoții și, într-un final, fericirea, și află ce îl inspiră.

În acest weekend, îl ascultăm pe Lucas la Skema Cota 1400, un loc absolut fantastic, așa că am vrut să aflăm mai mult despre universul său creativ și ce îl inspiră.

Citește acest interviu și descoperă viziunea plină de optimism și energie a artistului argentinian.

 

Hello Lucas, ne bucurăm că avem această ocazie să povestim despre viziunea ta personală asupra muzicii.

Lucas Ferro: Muzica, asemenea altor manifestări naturale ale culturilor care locuiesc pe această planetă, este parte din esența noastră, așa că percepem clar armoniile, aranjamentele sau notele muzicale care generează fericire, emoții pe de-o parte. Aceste sentimente fac parte din viața mea!

 

Ai pus muzică la Sunwaves 20 și, în curând, la SKEMA, un loc scenic din România, sus în munți. De obicei, simți că mediul natural îți influențează starea de spirit și muzica?

Lucas Ferro: Da, sigur, mediul este foarte important și influențează mult, în viziunea mea. Este posibil, de asemenea, să proiectezi artistic energiile spațiilor, să le captezi pentru ca totul să fie în echilibru!

 

În timpul seturilor tale, creezi o conexiune între sunetul tău și public. Cum menții această conexiune în timpul seturilor lungi?

Lucas Ferro: Conexiunea este relativă, pentru că pornește din locul în care te afli, încerc să fiu pe direcție din timp pentru a face o sesiune curată. Sesiunile lungi înseamnă mai multă matematică, deoarece fiecare loc are culturi diferite, iar aici partea interesantă este să te joci cu alte dimensiuni și structuri!

 

Cum transferi idei și emoții din viața cotidiană în seturile tale?

Lucas Ferro: În timpul sesiunilor mele, trecerea vieții mă influențează foarte mult și fiecare etapă sau fiecare an înseamnă înțelepciune muzicală pentru mine. Acum, la 40 de ani, pot avea anumite indulgențe care fac sesiunile mele diferite de celelalte momente!

 

În seturile tale întâlnim piese necunoscute sau unreleased, care duc ascultătorii într-o dimensiune atemporală. Povește-ne un pic despre backgroundul tău muzical și influențele care au ajutat la formarea sunetului tău.

Lucas Ferro: Încerc să evit piesele sumbre pentru că am crescut cu soul, funk, jazz, muzică clasică, îmi place muzica creată cu dragoste, de către oameni care au puterea să o transforme în lucruri frumoase, zâmbete, fericire, despre asta este viața mea și de aici sunetul meu clasic Chicago house, NY, Detroit Garage, Electro space, acid și influențele din muzica neagră, fac ca seturile mele să se încarce cu bass de calitate și groove bun. Mulțumită unor oameni ca Larry Levan (paradise garage) sau Frankie Knuckles (warehouse), Ron Hardy, toată mișcarea s-a transformat în ceea ce avem azi pe dancefloor!

 

Citește mai mult: Argentina x România într-o colaborare electronică dintre Guti și Cristi Cons

 

Loading...