Electronic Beats Romania
News

Larry Heard și Robert Owens dau în judecată Trax Records

Larry Heard și Robert Owens

Legendele house Larry Heard și Robert Owens dau în judecată casa de discuri Trax Records din Chicago.

Acțiunea juridică a fost lansată împotriva casei de discuri Trax Records din Chicago pe motiv de exploatare a artiștilor și a operelor acestora. Controversa plutește în aer de multă vreme; artiștii susțin că au primit doar o foarte mică parte din profitul financiar rezultat în urma vânzărilor discurilor, presate la calitate slabă și adesea copiate ca bootleg, fără permisiunea artiștilor.

Label-ul Trax a devenit cunoscut odată cu asocierea sa cu acid house. Aici a apărut legendarul disc Acid Tracks de la Phuture, în 1987. Tot aici a apărut și discul Washing Machine de la Larry Heard aka Mr. Fingers.

https://www.youtube.com/watch?v=UeiH9Mm0E5Y

„După ce am lansat mai multe discuri în mod independent, a fost atât de dezamăgitor să descopăr că primele mele aventuri în industria muzicală au fost cu o casă de discuri din comunitate care s-a dovedit a fi necinstită, la fel ca în cazul multor alți artiști despre care auzim prea des. Căutăm pur și simplu dreptate și corectitudine. Poate că eforturile noastre vor face lumină și în cazul a numeroase practici prădătoare care au fost implementate de mult timp în industria asta.”

Robert Owens adaugă că „e cunoscut modul în care labelul Trax își tratează artiștii din lumea muzicii electronice. Mulți dintre prietenii și colegii mei au fost tratați în mod similar. Sperăm că acest proces va pune capăt domniei Trax. Sunt recunoscător companiei TaP pentru sprijinul acordat acestei acțiuni.”

Publicația The Guardian confirmă reclamațiile artiștilor. „Muzicieni talentați, dar nereprezentați, au fost transformați într-o relație de afaceri cu o casă de discuri lipsită de scrupule, care făcea promisiuni pe care nu intenționa niciodată să și le onoreze, ca un lup deghizat în blană de oaie.”

Se estimează că daunele vor depăși 1 milion de dolari.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...