Electronic Beats Romania
Tech

Korg reproduce legendarul sintetizator ARP 2600

Korg ARP 2600

Korg a înviat clasicul sintetizator ARP 2600 produs inițial de ARP Instruments, cu o replică în ediție limitată, completată cu conexiuni MIDI și USB.

Sintetizatorul ARP 2600 este probabil unul din cele mai des utilizate instrumente muzicale din toate timpurile. A fost folosit în filmele Star Wars ale lui George Lucas ca vocea din spatele robotului R2-D2 (sau Artoo-Detoo).

Sintetizatorul este renumit pentru tonurile și filtrele luxuriante, precum și pentru opțiunile flexibile de modulare a sunetului.

Korg ARP 2600
Korg ARP 2600

Noul Korg ARP 2600 este o adevărată recreere, cu porturi MIDI DIN și USB adăugate, precum și adăugarea tastaturii duofonice (îmbunătățită) a modelului ARP 3260.

Noul sintetizator produs de Korg costă 3.899 de dolari, dar este totodată mult mai ieftin decât unul original, care ajunge de obicei la peste 10.000 de lire sterline second-hand.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Cei de la Behringer și-au anunțat și ei intenția de a re-crea ARP 2600, deși încă nu există informații confirmate în acest sens. Korg a cumpărat franciza pentru ARP în 2015, lansând la scurt timp un remake al ARP Odissey.

Korg ARP 2600
Korg ARP 2600

Sintetizatorul original ARP 2600 a fost inventat de Dennis Colin și lansat de Alan R. Pearlman de la ARP Instruments în anii ’70. Este unul din primele sintetizatoare semi-modular care au intrat pe piață. De-a lungul timpului a fost folosit de artiști din toate zonele muzicale, de la Orbital la Frank Zappa, Nine Inch Nails, Brian Eno, Depeche Mode, Jean Michel Jarre, Kraftwerk, Klaus Schulze și mulți, mulți alții.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...