De la funk și alt rock la un fusion sound cu elemente electronice: Blazzaj | Electronic Beats Romania
Feed/Music

De la funk și alt rock la un fusion sound cu elemente electronice: Blazzaj

blazzaj

Trupa timișoreană Blazzaj colorează peisajul jazz și nu-funk românesc încă din anul 1998

O combinație de nu-funk și acid jazz din care nu lipsesc elemente electronice și peste care se suprapun perfect versurile ce zugrăvesc în culori sarcastice societatea românească: aceasta este o foarte succintă descriere a trupei Blazzaj (Jazz alb dacă citim invers numele), ale cărei baze au fost puse în secolul trecut (1998) în Timișoara de către Florin Barbu (Proconsul) și Eddie Neumann.

În cei 20 de ani de activitate, trupa a reușit să deschidă apetitul publicului românesc pentru soundul lor tonic, un funk cu accente jazz, influent și imposibil de reprodus. Fără o componență stabilă pe parcursul istoriei sale, Blazzaj este în primul rând un punct de ciocnire și coeziune a exprimărilor artistice a diferiți muzicieni, voci și instrumente. Dacă albumul Macadam, lansat acum 15 ani, își face încă simțită prezența în show-urile live ale trupei, în ultima vreme muzica electronică și-a făcut loc în reprezentațiile live Blazzaj, cu percuții electronice sau clape.

Am surprins mai jos evoluția soundului Blazzaj, de la albumul Macadam la ultimul release, Plusunu. Dă Play pentru o porție de acid jazz românesc 😉

 

Noi aducem căldură

Urma

 

Ograda

 

Plusunu

 

 

Citește mai mult: Ascultă cum sună jazzul vechi românesc peste beaturi lo fi hip hop