Electronic Beats Romania
Music

Ce au în comun James Lavelle, Studio Martin și seria de mixuri Global Underground

James Lavelle

Seria de mixuri Global Underground, celebră la începutul anilor 2000, s-a oprit în 2004 și în București

Numele lui James Lavelle este strâns legat de explozia soundului trip-hop pe scena britanică de la începutul anilor ’90. În ‘92 a pus bazele Mo’ Wax, label legendar care a dat în numai zece ani de existență câteva albume esențiale pentru genurile trip-hop și downtempo, printre care Endtourage, semnat DJ Shadow. The Man From Mo’ Wax este documentarul care surprinde agonia și extazul din viața de rockstar a lui James Lavelle, documentar care a putut fi urmărit la Club Control în cadrul eventului Marea Debarcare, ce a anunțat lansarea platformei www.electronicbeats.ro.

Pasiunea lui James Lavelle pentru muzica electronică și-a găsit exprimare atât în DJ seturile cu accente breaks și progressive breaks în perioada de glorie din anii 2010 cât și sub forma UNKLE, colaborarea cu Tim Goldsworthy începută în 1992. Prin prisma rezidenței sale de la clubul Fabric din Londra, James Lavelle a produs prima compilație din celebra serie Fabric Live, iar numele său este legat și de Global Underground, serie de DJ mixuri ce a promovat de-a lungul celor 22 de ani de existență nume precum Sasha, John Digweed sau Danny Tenaglia.

Dintre cele trei CD-uri Global Underground semnate de James Lavelle, GU026 a pus Bucureștiul pe lista selectă a orașelor promovate de această serie. Lansat la Studio Martin în 2004, GU026 strânge în cea mai mare parte producții UNKLE, surprinzând eclecticul electronic al soundului James Lavelle.

Ascultă mai jos James Lavelle – Global Underground 026 CD1 pentru o mostră a soundului petrecerilor de acum 14 ani în Studio Martin:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

 

Citește și: Cum sunau seturile lui NIKI4 acum mai bine de 20 de ani în Studio Martin

Loading...