Electronic Beats Romania
Music

Iorga de la VRTW reinventează spiritul retro cu edituri la piese clasice românești

Iorga - Romanian Edits - VRTW

Casa de discuri românească WRTV (Vinyl, Rum, Tapas & Wine) a lansat recent un pachet de edituri la piese clasice românești.

EP-ul „Romanian Edits” conține patru edituri disco-funk la piese românești mai puțin cunoscute, lansate în perioada comunistă, în anii ’80.

Edit-urile au fost realizate de artistul român Iorga și continuă demersul sound-ului #obordiscofunk inițiat de VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine).

Dacă vrei să dai un party de 1 decembrie și încă nu ai găsit playlist-ul potrivit, acest EP oldies but goldies merge la fix.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

„RVR”, inițial „Floare La Rever”, este o piesă semi-clasică din 1988, scrisă și cântată de Nicu Alifantis, pe care probabil ai auzit-o în urmă cu mulți ani. Aceasta este prima reinterpretare funk a unei piese considerate ca având cea mai puternică linie de bas.

„Plopi Impari”, lansată inițial în 1985 de Grupul Stereo, s-a bucurat deja de expunere în rândul tinerilor și a beneficiat de o serie de edit-uri pentru club. Versiunea lui Iorga aduce influențe puternice de disco și funk.

Piesa „Hai La Bucuresti” a fost compusă de Anton Șuteu pentru coloana sonoră a filmului „Buletin De București” (1983). A fost descoperită de Iorga în căutările lui după disco cu influențe din jazz-ul românesc. Asta e prima reeditare a acestei piese, o versiune boogie perfectă de explorat pe ringul de dans.

„Bună Seara”, lansată inițial de Trio Expres, e una din nenumăratele piese obscure lansate în România comunistă. A fost lansată în 1986, deși nu se cunosc prea multe informații despre acest release.

Loading...