Electronic Beats Romania
Music

Interviu Mara Lakour "scena underground românească este una foarte tehnică"

mara lakour

Am stat de vorbă cu francezii din spatele proiectului Mara Lakour chiar înainte de gigul pe care îl vor susține la Control Club pe 12 octombrie

 

Cu acte de proveniență de pe coasta de vest a Franței, duoul Mara Lakour s-a remarcat rapid pe scena electronică pariziană prin soundul deep house pur, cu origini în muzica house a anilor ’90. Alături de Janeret sau Traumer, Mara Lakour sunt exponenții unei noi generații de producători francezi ce calcă pe drumul bătătorit deja al numelor grele precum Point G, Apollonia sau Laurent Garnier.

Până să-i întâlnim debutând în România, la Club Control pe 12 octombrie, într-un party marca Odotte, am stat de vorbă cu Mara Lakour despre house music și despre percepția parizianului asupra a ceea ce se întâmplă acum în undergroundul românesc.

 

Cum v-ați ales cu pasiunea pentru muzica house?

Cred că a apărut în timpul studenției, mergând în cluburi și la partyuri, sau stând acasă cu prietenii și “săpând” online după muzică. Ne-am simțit pe aceeași lungime de undă. Pasiunea se dezvoltă pe măsură ce trec anii, dar rămâne totuși intactă.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Puteți numi câțiva artiști francezi care vă influențează soundul?

Scena actuală din Franța este pe val și sunt câțiva artiști care nu ne influențează neapărat, dar care ne plac foarte mult: Janeret, Traumer, Marwan Sabb, mulți oameni talentați

 

În acest ocean infinit de minimal house & techno în care înotăm acum, este încă loc pentru deep house?

Este o condiție necesară să ai mai multe stiluri electronice în același timp pentru ca scena electronică să poată trăi cu adevărat și cred că asta se întâmplă acum. Multe cluburi, festivaluri sau alte eventuri culturale merg pe un lineup cât mai eclectic. Fiecare moment are farmecul lui, iar deep house-ul va fi întotdeauna fermecător.

https://soundcloud.com/4pe4/mara-lakour-odotte-mixtape

Dacă tot am amintit de minimal house, cum se vede scena underground românească din perspectiva voastră? Există artiști care v-au atras atenția în ultima vreme?

Scena românească este una foarte tehnică și este foarte satisfăcător pentru un producător să analizeze groove-ul acela specific românesc din producțiile unor artiști ca Barac, Floog, Ivel Tax sau Raresh. Lista este prea lungă pentru a-i menționa pe toți. Avem o mare admirație pentru scena de la voi.

 

3 labeluri care se regăsesc tot timpul în DJ bag

Mulen Records | Blind Vision |Normandy Records

 

Citește mai mult: Iată lista cu evenimente recomandate de Telekom Electronic Beats pentru toamna aceasta

Loading...