Electronic Beats Romania
Music

Interviu exclusiv Derek: de la DC10 Ibiza la una dintre scenele Sunwaves

Derek

Recent apărut în lineupurile festivalurilor electronice din România, Derek propune în seturile sale un sound unic cu tente minimaliste. 

Recent adăugat în rosterul impresionant al Sunrise, Derek nu este străin de briza house & techno de la DC10 Ibiza unde a avut unul dintre primele sale giguri la doar 17 ani. Într-un proces constant de expansiune a universului său muzical, Derek nu și-a neglijat pasiunea pentru producție, semnând release-uri la Hourglass LTD și Parang. Anul 2018 se anunță cel puțin interesant: după aparițiile în lineupurile Sunwaves 23 sau la Hoppetosse Berlin, Derek se pregătește de noi release-uri și, în același timp, de lansarea propriului imprint, VHS Rec.

Ca un mic preview pentru weekendul 1-3 iunie la Skema Cota 1400 și pentru Dakini Festival la scena Telekom Electronic Beats (27.06 – 01.07.2018, Plaja Tuzla), am stat de vorbă cu Derek despre cum și-a descoperit dragostea pentru muzica electronică, despre soundul Derek și despre artiștii care l-au influențat de-a lungul carierei de DJing.

 

Cum a arătat primul tău contact cu muzica electronică? 

 DEREK: Îmi amintesc că m-a intrigat abordarea lui Plastikman și soundul experimental al lui Ricardo Villalobos. Am auzit primele piese electronice la vârsta de 13-14 ani, când colegii mai mari din liceu ieșeau la petreceri prin Session și Studio Martin.

 

Ce moment sau ce artist te-a influențat cel mai mult să iei drumul DJing-ului?

 DEREK: A urmat o lungă perioadă de studiu și documentare despre muzica electronică, cultură și nu numai. Îmi plăcea să descopăr compoziția, sunetul și omul din spate. M-a fascinat cum efervescența se îmbină cu sunetul minimalist al lui Ricardo, contrastul m-a atras.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

 

Ce loc se pretează mai bine pentru producțiile tale: un subsol întunecat sau un outdoor afterparty undeva în creierul munților?

DEREK: Producțiile mele se potrivesc pentru o cabină de tren care duce spre un subsol întunecat din creierii munților.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

 

Care crezi că e unul dintre motivele pentru care muzica românească din undergroundul electronic are priza asta la crowduri?

DEREK: Cred că soundul fin, bunul gust și stilul fac diferența pentru undergroundul românesc. Crowdul va fi atras tot timpul de o interpretare unică și personală.

 

Trei label-uri pe care le ai tot timpul în DJ bag.

DEREK: Mille Plateux, Nervmusic Records, Opdisc

 

Citește mai mult: O tură pe Bandcamp ne-a adus cinci surprize minimal techno românești

Loading...