Electronic Beats Romania
Culture

Interviu Eleni: amintiri electronice cu Petre Inspirescu și Sven Vath

Interviu Eleni: amintiri electronice cu Petre Inspirescu și Sven Vath

Un gig Arpiar în Frankfurt a fost momentul în care Eleni s-a îndrăgostit iremediabil de soundul specific undergroundului electronic românesc

Eleni și-a început relația de dragoste cu muzica electronică acum 25 de ani, în OZ Club din Stuttgart, mai apoi devenind un client fidel al nopților din Club Gummibaer, Kiwi și Nexus6, într-o perioadă în care explozia house & techno din orașul german aducea nume precum Sven Vath în pupitrul cluburilor. Stuttgart își trăia perioada de glorie, privită din perspectiva undergroundului electronic. Un alt club are i-a marcat primii ani este legendarul Dorian Gray, găzduit în acei ani de Aeroportul Internațional din Frankfurt. Fast forward 15 ani mai târziu: Cluburile din Stuttgart au fost de altfel locurile unde Eleni a început să mixeze: se întâmpla în 2007 în Climax, Rocker33 și Finca. După o pauză de aproape 10 ani, Eleni a revenit în spatele deckurilor, iar acum este parte din lineupul Vuiet 2.0, 7-9 septembrie, Cabana Valea lui Ivan din Masivul Piatra Craiului, un eveniment susținut de Telekom Electronic Beats. Am discutat cu Eleni despre originile ei grecești, despre scena underground din România și despre petrecerea Vuiet.

Interviu Eleni: amintiri electronice cu Petre Inspirescu și Sven Vath

TEB: Venind dintr-o țară cu tradiție, atunci când discutăm despre muzica electronică, cum te-ai apropiat atât de mult de scena din România?

Eleni: S-a întâmplat în 2007, în momentul în care fratele meu mi-a dat spre ascultare un mix difuzat la o emisiune radio din Germania, mix ce conținea un track incredibil de special care pur și simplu mi-a rămas în minte pentru mult timp. Era în momentul în care îmi cumpărasem deja mixer și pickupuri. La câteva zile după ce am ascultat mixul cu pricina, am fost la un party în apropiere de Frankfurt unde am ascultat aceeași piesă. Am trecut peste timiditate și am întrebat DJ-ul ce piesă este: Petre Inspirescu – De Bou. Apoi i-am ascultat pe Arpiar la Robert Johnson în Offenbach, acesta fiind practic momentul în care m-am îndrăgostit de soundul românesc. Cochetam deja cu ideea de a ajunge la Sunwaves Festival, lucru care s-a și întâmplat în 2016. Au urmat câteva bookinguri în România, ocazie cu care am participat la Picnic Fonic, SNRS48 și Mioritmic. În 2017 m-am hotărât să mă mut în România.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

TEB: Originile grecești te-au ajutat să te adaptezi mai ușor în România?

Eleni: Haha, nu m-am gândit la asta până nu m-am mutat aici în iunie 2017 dar da, m-au ajutat să mă acomodez mai repede aici… mentalitatea oamenilor este aceeași.

 

TEB: Dacă ar fi să organizezi un party aici, ce locație și ce lineup ai alege?

EleniFoarte greu de răspuns la această întrebare, îmi plac mult prea mulți DJi români. Cred că aș alege su|shi|mi (Suciu b2b Herodot) ca headlineri la Guesthouse, în sezonul de iarnă.

 

TEB: Magazinul de discuri unde ți-ai cheltui toate economiile

Eleni: Deși nu am un magazin preferat, oricum îmi cheltuiesc toți banii pe plăci. Îmi place să caut discuri în multe magazine, iar în București locurile preferate sunt Misbits Record Shop și Mad Piano.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

TEB: Ce anume face Vuiet un party atât de special?

Eleni: Abia aștept să văd locația. A fost una dintre cabanele de vânătoare deținute de Ceaușescu și sunt curioasă să văd munții din această locație, am înțeles că tot locul devine colorat în nuanțe roșiatice la răsărit. Abia aștept să privesc acest spectacol al naturii, înconjurată de un crowd cu totul special, dansând pe acest sound incredibil.

 

 

Citește mai mult: “Românii au răbdare și pot dansa pentru mult timp” – interviu cu belgianul Kristof De Gols

Loading...