Iată câteva exemple de cum poți anima un spațiu public cu muzică electronică
Vezi ce se întâmplă când muzicieni și audiențe se întâlnesc și vibrează în spațiul public, care deodată este mai prietenos.
Spațiul public a jucat mereu un rol important în viața orașelor și adesea este un loc preferat de artiști, muzicieni, performeri sau actori, pentru a interacționa direct cu publicuri noi.
Din ce în ce mai des, observăm că muzica electronică alternativă și independentă își caută noi locuri unde să se facă auzită, iar live performance-urile stradale sunt ideale și atrag privirile curioase ale trecătorilor indiferent de oraș, țară sau starea vremii. Interesant este că, de multe ori, cei care trec aleator prin zonă se opresc din drum și fie intră în atmosferă cu mișcări de dans, fie rămân uimiți.
Vezi această selecție de video-uri în care o serie de artiști testează cu creativitate aparatura sau “instrumente” custom (găleți, table, țevi, palete de ping pong și papuci), în aer liber, pe stradă, în piață sau în stația de metrou.
Gordo Drummer – Sydney Echo! (2018)
Ada Kaleh în fața Teatrului de vară CAPITOL, str. C-tin Mille, București (2016)
George L 3SOF Islandcast x RTS.FM, Piața Crângași, București (2016)
Dario Rossi live la Sziget Fesztival Budapesta (2015)
Pipe Guy live set în Rundle Mall, Adelaide, South Australia (2014)
Tu cum categorisești muzica, în funcție de stare și atmosferă, de instrumentele implicate sau tehnica utilizată în procesul de lucru? În ce gen muzical ai încadra live performance-ul lui Dario Rossi, care nu utilizează niciun instrument convențional sau aparatură electronică? 🙂
Citește mai mult: Bucureștiul se vede mai bine de la înălțime – iată câteva rooftopuri unde poți ieși