Electronic Beats Romania
Culture

Iată cărțile care te fac un producător de muzică mai bun

producător de muzică

Inspiră-te citind cuvinte.

Inspiră-te citind despre cum poți deveni un producător de muzică bun.

Muzica este, fără doar și poate, un domeniu al repetiției și disciplinei. Conceptual, muzica se eliberează de sub liniștea cuvintelor, de sub condiția mută a semnului scris pe hârtie.

În ciuda acestui lucru, ar fi o greșeală pentru orice producător aspirant să neglijeze cărțile și informațiile valoroase care zac în copertele lor, informații care doar așteaptă să fie citite. Există o plenitudine de informații din domeniul muzicii electronice sau a sound recordingului care pot fi studiate citind. Fie că vorbim despre arta muzicii concrete sau tape loop sau mixarea propriu-zisă, unii dintre cei mai mari teoreticieni și muzicieni au dedicat sute de pagini menite să te pună pe drumul cel bun în materie de teorie muzicală.

De unde să începi? Din fericire, threadul perfect a răsărit recent pe paginile virtuale ale Redditului, adresând întocmai această problemă. Printre sugestiile folositoare, veți găsi nume rezonante precum David Byrne, Brian Eno, David Toop și Pierre Schaeffer.

Pe parte tehnică, Mixing Secrets for the Small Studio de Mike Senior, Making Music de Dennis DeSantis și Composing Electronic Music de Curtis Rhodes sunt cărți recomandate.

Ca să vezi restul threadului, dă un click aici și ascultă-ți doi dintre viitori tăi mentori mai jos.

Sursa: electronicbeats.net

Loading...