Electronic Beats Romania
Music

Am stat de vorbă cu trupa Golan despre lucrurile mai puțin știute din albumul Intro

Golan

Albumul Intro, primul material de studio lansat oficial de trupa Golan, a fost lansat în 2017 și conține nu mai puțin de 14 piese.

Proiectul Golan s-a născut dintr-o prietenie strânsă și o joacă în studioul de producție. Ernesto, Mihai și Alex, trei personalități muzicale cu backgrounduri total diferite au reușit într-un timp relativ scurt să cristalizeze soundul Golan, un fusion în esență electronic, dar cu influențe din cultura latino și din mainstreamul pop, cu linii melodice lucrate până la cel mai mic detaliu dar păstrând loc pentru improvizații. Cu multă muncă și un strop de șansă, Golan au trecut rapid de la performance-uri în cercuri restrânse de prieteni la scene de festivaluri în Europa. 2017 a marcat și primul long play semnat Golan: Intro, lansat la Universal Music, strânge 14 piese și este primul lor experiment muzical, o combinație de genuri ce reflectă starea de spirit a trupei.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Și dacă tot am discutat despre Intro, am apelat la Mihai Ristea pentru a afla câteva lucruri din „bucătăria internă” a albumului:

  1. Mare parte dintre piesele care au ajuns pe Intro au fost create într-o perioadă în care nimeni nu planificase apariția unui album. Totul a venit natural, fără constrângerea unui cadru de LP
  2. Inițial, numărul pieselor de pe Intro era mai mare, dar pentru a păstra esența materialului s-au păstrat doar 14
  3. Abel, unul dintre highlighturile albumului, a fost compusă în întregime în Boracay (Filipine), având la îndemână doar o pereche de căști. Piesa poartă în textura soundului vibe-ul micuței insule.

 

Trupa Golan a fost prezentă și la Marea Debarcare Telekom Electronic Beats în România. Vezi aici o galerie foto cu cele mai tari momente din cele două zile dedicate culturii muzicii electronice din Control Club.

 

Citește și: Trei piese de la Golan care te pregătesc de Telekom Electronic Beats

 

Loading...