Electronic Beats Romania
News

G76 ne-a dezvăluit câte ceva din secretele show-lui său magnific de la Electric Castle

G76 ne-a dezvăluit câte ceva din secretele show-lui său magnific de la Electric Castle

Am stat de vorbă cu Florin Gojnea despre setul său de la Electric Castle, despre ceea ce îl motivează să producă muzică și ce îl inspiră în construcția seturilor sale.

Scena Telekom Electronic Beatsa propus pentru ediția 2018 a festivalului Electric Castleun line-up 100% românesc pe parcursul celor 5 zile de festival. Pe lângă numele cu rezonanță în underground-ul electronic european, de la Petre Inspirescu și Raresh la Kozo și Herodot, cortul uriaș, colorat de sistemul audio Funktion One și ascuns în spatele castelului Banffy, a adus și câteva nume ce rezonează mai mult cu exploratorii minuțioși ai sound-ului house & techno românesc. Printre ei se află și Florin Gojnea aka G76, căruia i-a revenit dificila misiune de a deschide noaptea de sâmbătă.

Încă din primele minute G76 a captat integral atenția participanților, păstrând apoi cortul încălzit la foc mic, acumulând gradual energie, apropiindu-se vertiginos de punctul de fierbere, apoi eliberând îndeajuns de multă presiune cât să țină audiența conectată la percuțiile mereu surprinzătoare. Ne-am bucurat de o călătorie hipnotică întinsă pe mai bine de 3 ore, în care am putut recunoaște atenția pentru detalii din producțiile și editurile semnate G76, acesta creând o atmosferă minimalistă pictată pe alocuri în tonuri industrial-dark.

Curiozitatea ne-a împins să-l luăm pe Florin Gojnea la întrebări pentru a diseca împreună noaptea magnifică pe care ne-a oferit-o la Electric Castle.

 

TEB: Cum trebuie construit, în opinia ta, un set pentru un festival ce nu este dedicat muzicii electronice?

G76: Tind să cred că publicul este curios și deschis, așadar o abordare închegată și plină de groove pare să fie cheia. Îmi place să explorez zone mai abstracte și îndrăznețe în DJ set-urile mele însă nu aș face asta în cadrul unui festival de genul.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

TEB: În seturile G76 este loc și pentru improvizații în funcție de public și locație sau mergi pe ideile pe care le ai deja înainte să ajungi în spatele mixerului?

G76: Cu temele făcute venim toți la pupitru, se poate pleca de acasă și cu o idee fixă, funcționează, dar nu în cazul meu, mi-aș pune o barieră.

G76 ne-a dezvăluit câte ceva din secretele show-lui său magnific de la Electric Castle

TEB: Ce găsești la crowd-ul de festival electronic în România și nu găsești prin alte părți ale lumii, pe unde ai mai mixat?

G76: Prietenii.

 

TEB: Ce anume te motivează cel mai mult în munca de studio, în producția de muzică electronică?

G76: Mesajul! Este adevărat că fiecare avem o poveste în spate, consider însă că sunt foarte puțini cei care reușesc să transmită asta prin muzică, totul stă la baza percepției și perspectivei muzicale. Mă motivează munca în sine, doar prin lucru și studiu voi putea atinge performanță.

 

TEB: Un label care nu lipsește niciodată din DJ bag-ul G76

G76: Studio 1

Telekom Electronic Beats continuă vara aceasta aventura pe ritmurile beat-urilor de festival. Următoarea oprire este Awake Festival, 17-19 august, Gornești, Mureș

Citește mai mult: G76 recomandă cinci track-uri pentru finalul unui set de festival

Loading...