Frecvențele captate în spațiu, integrate în muzica electronică
Iată ce se întâmplă când muzica electronică este inspirată de dorința umanității de a explora Universul
Nu putem să știm, deocamdată, cum sună evenimentele din spațiu, însă cercetătorii sintetizează radiații electromagnetice, pentru a le transforma în sunete pe care urechea umană le poate percepe. Fie că este vorba despre activitatea magnetosferei, fulgere pe Jupiter sau simple bleeps, undele radio captate în eforturile umanității de a explora spațiul sunt un subiect de studiu imersiv pentru muzicieni, iar muzica electronică este unul dintre cele mai potrivite medii de expresie artistică.
Descoperă patru piese care integrează conceptual sau practic interpretări ale sunetelor din spațiu:
Șuie Paparude – Saturn, pe albumul Urban, lansat în 2000
Dr. Fiorella Terenzi – Sidereal Breath, pe albumul Music From The Galaxies, 1991
Dr. Terenzi folosește programul cmusic pentru a converti frecvențele și intensitățile radiațiilor din spațiu în sunete. Samples din Sidereal Breath pot fi auzite în piesa Karmacoma de Massive Attack, 1995.
Edisonnoside & Yakamoto Kotzuga – Yellowknife Bay apare pe EP-ul 80 UA, creat cu înregistrări din arhiva de sunete NASA.
By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud's privacy policy.
Learn more
Mikael Jorgensen (din Wilco) și James Merle Thomas formează QUINDAR. Hip Mobility, primul lor LP, este rezultatul cercetării arhivelor NASA din anii ’60 și ’70. Quindar este numele acelor beeps care se aud pe fundalul comunicațiilor în spațiu.
By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud's privacy policy.
Learn more
Citește mai mult: Îți dăm șansa să creezi viitorul Telekom Electronic Beats