Electronic Beats Romania
Tech

Experimentează câteva posibilități noi cu pickupurile vechi

pickupuri

Dacă simți că modelele standard de turntable-uri pot fi îmbunătățite, iată trei idei cu care poți să începi researchul

Pickupul este un mediu minunat pentru a reda cu acuratețe sunetele înregistrate pe vinil. Două pickupuri și un mixer îți oferă posibilitatea de a suprapune concomitent mai multe sunete, ceea ce creează un univers complet nou și un spațiu alternativ de joacă. Concentrați pe scratching sau beat-juggling, unii DJs își îmbunătățesc constant tehnica și dexteritatea, pe când alții se bazează pe selecții inedite și combinații între piese cât mai variate, mixate super creativ.

Iată câțiva artiști, interesați să testeze limitele pickupurilor și ale auzului, care nu au putut să se oprească la modelele standard și au căutat noi metode de exploatare a platanelor.

DJ Sniff are o istorie interesantă în ceea ce privește turntable-ul. Seturile și performance-urile lui sunt prezentate exclusiv de pe un singur pickup de pe care se aude, pe rând, câte un disc. Pentru ca acest lucru să fie posibil, DJ Sniff a atașat un sampler mixerului, iar de multe ori înlocuiește cross faderul cu un joystick de arcade games. Iată un video în care povestește pe larg secretele din spatele magiei.

Vimeo

By loading the video, you agree to Vimeos's privacy policy.
Learn more

Load video

 

În 1997, Janek Schaefer a încercat o variantă și mai extremă, amplasând trei brațe pe un singur disc, care pot reda sunetele la orice viteză între 1.5 și 78 rotații pe minut, la volume diferite. Rezultatul este puțin bizar, însă merită văzut și ascultat, dacă nu chiar să-l incluzi în următoarea producție.

Vimeo

By loading the video, you agree to Vimeos's privacy policy.
Learn more

Load video

 

Dacă nu vrei să mixezi ci doar să asculți viniluri și te interesează să obții calitatea maximă, iată câteva recomandări pentru un setup optim. Poți începe prin a înlocui picioarele existente, cu unele prevăzute cu elemente cauciucate, care înlătură alte posibile vibrații. Poți schimba cablurile cu care este echipat modelul standard, cu unele mai lungi sau unele mai calitative. Sau poți opta pentru un braț curbat, în locul unuia drept. Iată un model de Technics SL1210M5G modificat în întregime, care promite un sound echilibrat.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

 

Citește mai mult: Iată cinci pick-upuri pentru un buget redus cu care poți asculta plăcile din colecția ta

Loading...