dyslex la Post Muzica – 21 aprilie | Electronic Beats Romania
Feed/News

dyslex – live stream la Post Muzica 15

dyslex

Marți, 21 aprilie, de la 8 PM are loc a 15-a ediție a programului Post Muzica, alături de nou invitat: dyslex.

Evenimentul se întâmplă online, aici.

dyslex e un proiect sonor semnat de Gheorghe Iosif. Fie că vorbim de setup-uri concrete sau de instalații sonore interactive, lucrările lui funcționează adesea ca niște generatoare/decodoare de frecvențe, fluctuații și interferențe electrice, în care suntem scufundați cu toții fără să mai realizăm acest lucru.

Curatoriat de Mitoș Micleuşanu, Post Muzica e un program dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane, produs de Rezidența BRD Scena9 și finanțat de Fundația9.

 

„Una din întrebările fundamentale legate de post-muzică: este oare posibil să scoatem sunetul de sub dictatura muzicii? Cu atât mai mult cu cât inclusiv zgomotele în diversitatea lor, pot fi considerate [un fel de] muzică (structura lor spectrală, posibilitățile de transformare a unui sunet deja înregistrat, permit apropierea sau îndepărtarea lui de ceea ce înțelegem prin muzică) dacă o disecție granulară a acestuia permite un re-shaping, o reasamblare a particulelor sale sonice, într-o melodie”, spune Mitoș Micleușanu.

Arhiva Post Muzica e disponibilă aici.