Un salt înapoi în timp cu DJ Undoo: șapte albume hip hop românești din anii 90 | Electronic Beats Romania
Feed/Music

Un salt înapoi în timp cu DJ Undoo: șapte albume hip hop românești din anii 90

Un salt înapoi în timp cu DJ Undoo: șapte albume hip hop românești din anii 90

DJ Undoo, unul dintre oamenii care au ajutat la construirea scenei hip hop underground din România, ne-a făcut o listă scurtă de albume esențiale pentru soundul hip hop al anilor 90

Cine și-a trăit parte din adolescență în postcomunismul anilor 90 înțelege perfect “filmul” hip hop marca DJ Undoo. Erau anii de explozie al pentru hip hop și rap, anii în care rivalitatea West Coast – East Coast de peste ocean era reprodusă la scara bloculurilor din București de către trupe care puneau atunci bazele unui curent underground pe care încă îl influențează.

Alexandru Mihăilă aka DJ Undoo s-a apucat de produs muzică pe computer la doar 17 ani. Dragostea pentru hip hop l-a împins să organizeze evenimente de profil, aducând în România pe Sugarhill Gang, DJ Rafik, Promoe sau Afu-Ra, sau punând bazele primului label independent, focusat pe hip hop: Hades Records. În esență DJ, Undoo a împărți deckurile din această postură cu DJ Premier, Grand Wizzard Theodore, Rob Swift sau Wu-Tang Killa Beez. După o serie de colaborări cu nume grele din industrie, 2015 a venit și cu primul LP solo, The Crown Of Life, urmat de colaborarea cu Omu Gnom, bunul său prieten: Hrană, lansat în 2017 la Libernote Music.

În prezent cu propriul curs de mix & scratch, motiv pentru care a fost invitat la deck-ul Telekom Electronic Beats de la festivalurile acestei veri pentru câteva workshopuri de freestyle & scratch, DJ Undoo a fost de acord să facă un salt de 20 de ani înapoi în timp pentru a ne lista cele mai influente 7 albume hip hop românești din anii 90:

 

Delikt – Fără Număr (1998)

 

Getto Daci – Daciada (1998)

 

R.A.C.L.A. – Rime de bine (1998)

 

B.U.G. MAFIA – De cartier (1998)

 

Paraziții – Nici o problemă (1999)

 

Da Hood Justice – Direct din undaground (1999)

 

La Familia – Bine ai venit în Paradis (1999)

 

 

Citește mai mult: Ascultă cum sună jazzul vechi românesc peste beaturi lo fi hip hop