Cum se vede din Sibiu undergroundul muzicii electronice | Electronic Beats Romania
Feed/Music

Cum se vede din Sibiu undergroundul muzicii electronice

underground

Stomping Grounds este un label vinyl only din Sibiu prin care Jay Bliss reușește să surprindă excelent varietatea undergroundului electronic, cu origini în Sibiu și dezvoltat în București.

Undeva în anul de grație 2013, Iulian Cazan aka Jay Bliss s-a decis să pună bazele Stomping Grounds Records. Scopul declarat al platformei Stomping Grounds este să găsească un echilibru între house și techno, indiferent de planul temporal în care se regăsesc influențele muzicale ale artiștilor implicați.

O misiune nu tocmai ușoară, ținând cont de transformările suferite în ultimii ani de curentele house și techno, ramificate în zeci de subgenuri cărora le-am pierdut șirul demult. Lista de artiști incluși în rosterul Stomping Grounds ne dezvăuie, însă, în detaliu, ce reprezintă pentru Jay Bliss acest echilibru în muzica electronică: OCH cu viziunea sa weird techno, trecută prin filtre melodioase de deep house, perspective minimaliste ale curentului house scandinav cu ajutorul lui S.A.M. sau contopirea genurilor tech house și deep house într-un singur sound, așa cum se pricepe s-o facă Jay Bliss.

Am încercat să surprindem diversitatea house & techno în 5 track-uri pe care le considerăm esențiale pentru Stomping Grounds, track-uri pe care le poți asculta mai jos:

Jay Bliss – Zâmbet De Soare

 

OCH – Eastern Promise

Discret Popescu – Viza Vis

Jay Bliss – Mercury

S.A.M. – Er Du Gal