Electronic Beats Romania
Culture

Festivalul CTM din Berlin aniversează 20 ani la începutul lui 2019

ctm festival

Nu știi ce să faci la începutul anului viitor, după toate petrecerile de Crăciun și revelion?

Fă-ți bagajele, pentru că între 25 ianuarie și 3 februarie 2019 are loc în Berlin cea de-a 20a ediție a festivalului CTM (Club Transmediale).

Aceasta e o ediție cu totul specială a unuia din cele mai longevive festivaluri de „muzică avansată și arte conexe”, nu doar pentru faptul că aniversează 20 de ani de existență, ci și pentru că programul muzical este mai curajos ca niciodată.

Poster CTM 2019

Festivalul CTM este fratele mai mic (și mai concentrat pe muzică) al evenimentului anual Transmediale, unul din cele mai mari festivaluri de arte vizuale și multimedia din Europa.

Încă de la început, CTM s-a străduit să ofere un forum care să faciliteze schimbul și crearea de rețele între diferite comunități creative, oferind simultan spații deschise unor noi posibilități de explorare. Printr-o serie de concerte, nopți de club, o expoziție, discuții și alte formate, CTM 2019 invită artiștii să ia în considerare la nivel colectiv eforturile depuse în echilibrarea continuității și a schimbării. În acest spirit, tema acestei ediții aniversare este #Persistance și analizează potențialul și efectele „dureroase” la nivel estetic și social ale perseverenței și ale opusului său – cele tranzitorii și provizorii.

Tema ediției aniversare a CTM descrie o încercare de a lua în considerare pentru ce anume merită să fim persistenți și cum.

La fel ca și edițiile precedente, CTM 2019 va avea loc în mai multe locuri din Berlin, între care HAU Hebbel am Ufer, Berghain / Panorama Bar, Kunstquartier Bethanien, Festsaal Kreuzberg, Heimathafen Neukölln, SchwuZ, Berliner Künstlerprogramm des DAAD, nGbK Berlin și Griessmuehle.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Între artiștii care se vor perinda în ultima săptămână a lunii ianuarie 2019 prin Berlin, în cadrul festivalului CTM, se numără 700 Bliss [US], Actress + Young Paint (Live AI/AV) [UK], A Tribe Called Red [CA], Colin Self – “Siblings” [US/DE], DJ Haram [US], Gazelle Twin [UK], Kai Whiston [UK], Khyam Allami – “Kawalees: Part II” [IQ/LB], Rabih Beaini & Pouja Pour-Amin Ensemble [INT], Riobamba [US], Stefan Fraunberger – “Quellgeister #3 Bussd” [AT], Yves Tumor [US], Jerusalem in my Heart [LB/CA], Maria W Horn [SE], Maya S.K Ratkje & Katarina Barruk [NO/SE], Miss Djax, Pedro Oliveira [BR], Sote [IR], Venetian Snares [CA] și mulți alții.

În plus, pe toată perioada festivalului, publicul poate interacționa cu instalația Raster.Labor, un efort colaborativ a 6 artiști proeminenți în scena muzicii electronice: Byetone + Mieko Suzuki, Dasha Rush, Frank Bretschneider, Grischa Lichtenberger și Robert Lippok. Instalația poate fi văzută la nGbK (Oranienstr. 25, 10999 Kreuzberg).

Programul integral al ediției aniversare a festivalului CTM este disponibil pe site-ul oficial, împreună cu informații despre bilete, artiști și locații.

Loading...