Electronic Beats Romania
Music

Ascultă cum sună jazzul vechi românesc peste beaturi lo fi hip hop

lo fi hip hop

Hubert Daviz este un timișorean stabilit în Germania de mulți ani, a cărui pasiune este soundul lo fi hip hop cu samples jazz românești.

Caracterizat de imperfecțiunea analogică a sample-urilor din melodii pe care s-a așternut praful acum zeci de ani și de beaturi boom bap specifice hip hopului instrumental, soundul cald lo fi hip hop a reușit în ultimii ani să strângă o masă critică de fani. Iar unul dintre centrele prolifice ale acestui sound s-a format în Germania, paradoxal, dacă privim această țară ca un etalon al rigurozității reci și impersonale.

Explorând acest ocean aparent infinit de groove hip hop colorat cu accente jazzy, nu mică ne-a fost surpriza să descoperim un album cu titlu pur românesc: Proceduri De Rutină. Născut în Timișoara și stabilit în Germania de la vârsta de cinci ani, Hubert Daviz a descoperit magia jazzului românesc undeva în 2009, magie pe care a surprins-o în acest mini album, în care a folosit exclusiv samples culese de pe discuri vechi cu jazz românesc. „Proceduri De Rutină” a fost lansat la Melting Pop Music în 2010, în ediție limitată. LP-ul a primit un repress în 2015, sub forma unui double pack, ce include o serie de remixuri la care au contribuit Max Graef, Flo Filz sau Dexter.

Ascultă mai jos Hubert Daviz – Proceduri De Rutină:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Citește mai mult: Cele mai bune locuri în care poți asculta lo fi hip hop beats non stop

Loading...