Electronic Beats Romania
Music

Ascultă experimentul SEMI SILENT, o platformă cu podcasts și field recordings

podcasts

Iată o serie de podcasts care te va ajuta să înțelegi ce înseamnă înregistrările de teren și documentarul sonor.

SEMI SILENT, un proiect interesant, produs de Jumătatea Plină în cadrul programului Sâmbăta Sonoră, este o platformă online de podcasts de artă radio și documentar sonor de creație, bazate pe înregistrări de teren.

Numele SEMI SILENT vine de la un manifest din 1933 despre radio și cum acesta trebuie să ia în considerare spațiul, nu doar sunetul sau vocea. Proiectul imaginează aceste podcasts ca explorări acustice cu rol documentar, în locul unei poetici a iluziei.

Creațiile sonore, printre care și seria HER VOICE la care au colaborat Diana Miron, Bogdana Dima, Carmen Coțofană, Maria Balabaș, Mara Mărăcinescu, Diana Voinea și Anamaria Pravicencu, se pot asculta integral pe site-ul SEMI SILENT sau pe iTunes.

„HER VOICE este despre vocile din radio, vocile din muzica contemporană sau experimentală, vocile femeilor din jurul meu și vocile femeilor pe care le admir.“ Anamaria Pravicencu, curatoare.

Ascultă acum toată seria de podcasts SEMI SILENT pe platforma online locală dedicată înregistrărilor de teren.

Citește mai mult: Redescoperă soundul underground al unuia dintre cele mai apreciate netlabeluri românești: De Dormitor!

Loading...