Electronic Beats Romania
Music

Am găsit jungla urbană a Bucureștiului în artworkul labelului GFD

Alexandru Ceauș este artistul vizual din spatele graficii labelului GFD, deținut de Guy From Downstairs

Victor Ernuțeanu aka Guy From Downstairs  și-a făcut loc în DJ bagurile DJilor consacrați cu excelentul La Di Da Di, EP lansat în 2016 la labelul creat la începutul anilor 2000 de Phil Weeks. Căutând să-și exprime fără niciun fel de constrângeri dictate de rațiuni comerciale viziunea sa despre soundul tech house infuzat cu elemente super deep, mișcarea cea mai firească pentru Guy From Downstairs a fost crearea propriului label, GFD.

Lansat în 2016, GFD, label vinyl-only, numără deja cinci release-uri printre care o colaborare inedită dintre argentinianul Guti și Guy From Downstairs, dar și o compilație întinsă pe două discuri ce conține colaborări dintre Guy From Downstairs și artiști precum Faster, Floog sau Dubsons.

Dar pe lângă EPurile excelente ce au la bază ideile techno ale lui Victor, un alt element comun îl reprezintă artworkul unic al fiecărui release în parte, artwork semnat de Alexandru Ceauş aka McAlex. Sub forma unor schițe cu elemente de street art, grafica release-urilor GFD are ca elemente comune personaje stranii, de la o maimuță cu joben, la personaje ce reflectă cât se poate de plastic sălbăticia Bucureștiului.

„Sursa de inspirație e variată, cumva e o balanță intre ideile pe care le caut de la Guy From Downstairs și ideile explorate de mine pe cont propriu […] Modelul de lucru la proiectele GFD e simplu, dau play la trackuri, mă așez la masă și las muzica să aducă gândurile bune. Deseori e un amestec de idei de-ale lui și idei de-ale mele”, ne-a povestit Alex, aducând încă o dovadă (dacă mai era nevoie) potențialului creativ din undergroundul bucureștean.

Vezi mai jos câteva dintre coperțile discurilor lansate de GFD, cu grafica semnată McAlex.

GFD001 ‎(12″, EP)

guy from downstairs

Savage Bucharest ‎(2×12″, EP)

guy from downstairs

Guti From Downstairs ‎– Shi Subhaus

guy from downstairs

 

Citește și: Vezi coveruri de disc excepționale și află e artiși vizuali le creează 

 

Loading...