Electronic Beats Romania
Culture

Antiseismic District - proiect menit să reducă vulnerabilitățile în caz de cutremur

ARCEN Antiseismic District

ARCEN lansează proiectul „Antiseismic District” pentru a sprijini comunitatea locală să-și reducă vulnerabilitățile în caz de cutremur.

Lansarea proiectului „Antiseismic District” are loc marți, 25 iunie, de la ora 19.00, la Institutul Francez (bd-ul Dacia 77). Proiectul este dezvoltat în cadrul District 40, alături de Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic și este menit să sprijine comunitatea locală să-și reducă vulnerabilitățile în caz de cutremur.

District 40 este situat între strada Mihai Eminescu și Piața Universității, între bd-ul Magheru și strada Vasile Lascăr.

Acesta este primul proiect de informare, educare și abilitare a unei comunități urbane vulnerabile la cutremur, aflată în granițele unui cartier central din București. Intenția celor de la ARCEN este de a crea un proiect pilot, cu studii de caz și metodologie, care să poată fi aplicat în orice alt cartier din București și din România.

Programul se va desfășura pe o perioadă de nouă luni și va include și o colaborare cu Departamentul pentru Situații de Urgențe.

„A ne iubi orașul înseamnă nu doar să-l cunoaștem și să-l punem în valoare prin cultură, ci să-i dezvoltăm comunitatea și să-l și protejăm în fața riscurilor de orice fel, inclusiv în fața cutremurelor”, se arată într-un comunicat de presă.

*foto via Facebook

Loading...