Electronic Beats Romania
Music

Cinci piese ambient/experimental de la Miss I

miss i

Miss I este o prezență aparte pe scena underground românească, un artist pe care nu îl poți încadra într-un anumit curent sau gen muzical, oricât ai încerca.

Angrenată în mai multe tipuri de proiecte diferite între ele, Miss I este într-o permanentă căutare de sunete noi și vechi, de azi, de ieri sau de mâine. Pasiunea pentru muzică (moștenită de la părinții ei) au făcut-o să deschidă magazinul de discuri Misbits, iar ceva mai târziu, propria casa de discuri Misbits Recordings, împreună cu Cosmin Dumitru.

Misbits este probabil unul din cele mai relevante magazine de viniluri din București, un loc cozy în care poți găsi (dacă ai timp și răbdare) cam orice tip de muzică te-ar interesa, de la muzică electronică (techno, house, tech-house, etc) la fuziuni jazz/world music/funk și chiar disco și prog/psych rock. Dacă nu ai vizitat magazinul până acum (deși e greu de crezut), e momentul să o faci acum, chiar după ce termini de citit acest articol (pe strada Făinari

Misbits Recordings este o platformă deschisă în 2018, iar primul release este un various artist colaborativ care scoate în evidență o serie de piese ambient, dar și tool-uri audio/field recordings.

Atunci când nu este în magazin, sortând sau ascultând discuri nou apărute în stoc, Ioana poate fi găsită foarte des în spatele pupitrului de DJ, în tot felul de contexte, de la nopți intime, cu caracter restrâns, în cluburi mici și (uneori) întunecate, până la scene pline ochi din cadrul unora din cele mai importante festivaluri de muzică electronică din România.

Interesul Ioanei pentru muzica ambientală și pentru sunete din afara ariei de dans e cunoscut de mulți ani, motiv pentru care am rugat-o recent să ne trimită cinci piese ambient/experimentale. Fiecare piesă este însoțită de câteva notițe personale de-ale Ioanei, așa că „stai liniștit și fă lucrurile cum trebuie.’’

De la muzică pentru meditație și audiție introspectivă, până la sunete care să-ți facă somnul mai lin, iată ce a ieșit:

1. Heavenly Music Corporation – Energy Portal (1995)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Liniște, început de călătorie, concentrare

2. Calibre – Stars We Can See (2016)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Fii deschis!

3. Boris Hegenbart & David Moss – Transfer_27 (2018)

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Realizare experimentală

4. Sleep D & Albrecht La’Brooy – Limestone (2017)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Reflecția luminii

5. Rain Sound and Rainforest Animals Sound – Relaxing Sleep

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Stai liniștit și fă lucrurile cum trebuie.

*credite foto: Ilinca Cercel

 

Citește mai mult: Cinci discuri recomandate de Misbits Record Shop

Loading...