Electronic Beats Romania
Culture

Beats and pieces: Șase accesorii de purtat noaptea la club de la Vika Tonu

vika tonu

De la inele la cercei, brățări și alte bijuterii remarcabile, artista Vika Tonu ne-a trimis recent o serie de accesorii perfecte pentru o noapte la club.

Ultima grijă pe care ar trebui să o ai la club sunt accesoriile. Nu vrei să te simți incomodat de ceea ce porți, vrei să eviți teama de a pierde vreunul dintre accesorii sau, mai rău (sau mai bine), să nu te afli în situația de a te agăța cu ele de alți oameni. De aceea ideal ar fi să alegem bijuterii aparent simple și comode, dar de efect.

Accesoriile sunt o extensie, o completare a personalității, stilului și tinutei unei persoane. Și în materie de bijuterii, contează mai mult calitatea decât cantitatea.

„Cred foarte mult în ergonomia unui obiect, de aceea îmi doresc ca piesele mele să fie deosebite, dar și cât se poate de comode, să uiți că le porți, dar să fie observate și admirate de cei din jur”, spune Vika Tonu, o tânără artistă din Chișinău, stabilită de mulți ani în București. Vika creează accesorii minimaliste, geometrice, ușor de purtat, care se potrivesc mai multor tipuri de ținute sau ocazii, și care sunt remarcabile.

Vika a absolvit Facultatea de Artă și Design din Huddersfield. Și-a continuat studiile în cadrul școlii de bijuterie contemporane din Florența – ALCHIMIA, iar în 2018 a obținut certificarea de gemolog a Institutului Gemologic Român din Timișoara.

Vika Tonu

„Pot spune că sunt într-un proces continuu de asimilare”, spune VikaMinimalismul îl percep ca pe un proces de joacă, o simplificare, la care se ajunge după ce reduci, scazi surplusul, până te apropii de esență. O linie care reflectă lumina, un cerc ce pare că plutește printre degete, forme neobișnuite care îmbracă mâna într-un mod inedit. În sensul propriu, minimalismul nu înseamnă simplitate, ci mai degrabă o provocare de a reinterpreta formele de bază și a le conferi funcții și sensuri noi” .

Inspirată de-a lungul timpului de artiști precum Giampaolo Babetto, Giorgio Cecchetto, Alexander Calder și Wendy Ramshaw, Vika Tonu și-a înființat propriul atelier în care a experimentat cu diferite obiecte și a testat mai multe metode de lucru, din care a rezultat propriul brand – VIKA TONU DESIGN – care crește cu pași rapizi și siguri.

 

Inel: Lecția despre cub
Inel: Water

1. Accesoriile bine alese și combinate în mod potrivit denotă stil. În cazul inelelor aș merge pe o combinație între o piesă ceva mai simplă și una statement. Inelul Water și cel numit Lecția despre cub formează un echilibru perfect și sunt suficiente pentru a fi remarcate.

Inel Upsilon

2. Inelul Upsilon este mult mai comod decât pare. Cu o singură piesă de genul acesta poți spune că te-ai accesorizat. La prima vedere par a fi două inele separate, iar forma sa neobișnuită nu are cum să nu atragă curiozitatea celor din jur.

Cercei Magic Circle
Cercei The Melting of Time

3. Cerceii potriviți încadrează perfect orice formă a feței. Pentru o seară în oraș aș recomanda piese mai mari, care să nu fie totuși grele și încărcate. Cerceii Magic Circle sau The Melting of Time sunt o completare reușită pentru o ținută minimalistă.

Chocker Psyche
Chocker Psyche

4. Una dintre piesele mele preferate pentru un night-out este chockerul Psyche realizat din piele cu elemente din catifea și argint. Chockerul este o combinație între naughty and nice, cu o notă exclusivistă, completând perfect o ținută minimalistă. Nu este nevoie să mai adăugăm niciun alt accesoriu în plus.

Accesorii de păr: Water and Fire

5. Accesoriile de păr au farmecul lor și pe deasupra sunt și foarte utile. Piesa Water and Fire este de fapt un elastic de păr de care este cusută o panglică de catifea ce are la capete două forme geometrice din argint. După mai multe ore de dans acest accesoriu îți vine în ajutor cu un mod elegant de a-ți prinde părul.

Brățara Tension

6. Brățara Tension este o piesă statement. Pe lângă faptul că arată mișto, este și foarte ușor de purtat. Cele trei benzi elastice cusute pe structura din argint se îmbracă ușor pe mână, unde vor și rămâne pentru întreaga seară, astfel nu trebuie să îți faci griji că vei putea vreodată rătăci sau pierde acest accesoriu.

  • Fotograf: Oana Dumitrescu
  • Model: Tatiana Grigorescu
  • Make-up: Mihaela Cherciu

Pentru mai multe accesorii, vizitează siteul Vika Tonu.

Citește mai mult: Romanian Design Week animă Palatul Telefoanelor cu o expoziție de design și arhitectură

Loading...