Electronic Beats Romania
Music

Cinci piese techno de la Alexandru Jijian

alexandru jijian

Alexandru Jijian este unul dintre cei mai vechi DJi de techno din România; unii ar spune că pune muzică încă de pe vremea când era ceva mai dificil să faci distincția între techno și tekno.

De-a lungul a peste 15 ani de activitate, Jijian a prins cam toate curentele și tranzițiile pe care scena de muzică electronică din România le-a avut. A mixat alături de artiști ca Jeff Mills, Miss Kittin, Credit 00, Zadig, Blawan, Shifted, Mick Wills, Answer Code Request și mulți alții.

Dacă ești curios să afli ce se mai întâmplă prin DJ bag-ul lui Alexandru Jijian, artistul originar din Bacău ne-a trimis recent 5 piese techno cu care ai șansa să începi un weekend reușit.

 

Dario Reimann – Infihan

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Pressure Traxx, labelul german din Frankfurt, ar trebui să nu ridice nicio sprânceană din punctul meu de vedere: orice amator de muzică electronică are probabil măcar un disc de la casa de discuri fondată de Frost si Einzelkind în 2012. ‘Infihan’ face parte din primul album al lui Dario Reimann, ‘Dario’s Castle’. Producător destul de fresh, dar cu un sunet foarte corect. E prieten pe facebook cu Paul Popa, deci trebuie să însemne ceva, e un fel de sigiliu al calității. Muzică house frumoasă, trippy, cu pad-uri și synth-uri lungi în fundal, dar foarte groovy, perfectă pentru câteva minute de respiro într-un set energic. Dacă nu o asculți până la final, la ce build-up are ai putea zice că e muzică dintr-o compilație de muzică house de ascultat în lounge-uri la hotel, în surdină. Dar nu e. Recomand călduros.

L.B. Dub Corp – We Are Going Home

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Suntem în anul lui Dumnezeu 2018, și Luke Slater tot nu a avut niciun gig în România, cel puțin nu din câte știu eu. Deși e headliner mondial, preferat al Berghain (și evident cu multe release-uri la Ostgut Ton), nu își găsește locul pe un afiș măcar. Aviz organizatorilor. L.B. Dub Corp, alter ego-ul mai puțin cunoscut al lui Slater, este folosit de obicei pentru partea de producție care nu implică techno foarte raw, cum face adesea sub monikerul Planetary Assault Systems. “We are going home” face parte din albumul Side Effects apărut la labelul său, colosalul Mote-Evolver. Piesă impecabilă pentru peak time, care ar trebui să fie în heavy rotation în seturile puternice.

Marcel Dettmann And Silent Servant – The Bond

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Jealous God. In Aeternam Vale, Phase Fatale, Beau Wanzer și mulți, mulți alții au release-uri foarte tari la labelul fondat de Silent Servant, James Ruskin și O’Connor (British Murder Boys / Sandwell District). Colosal. Nu întâmplător am cumpărat fără ezitare acest EP. Toate piesele sunt extrem de bune, dar zic să căscăm ochii (și urechile) pe colaborarea între rezidentul Berghain și Juan Mendez. O piesă techno electrizantă, cu o puternică influenta post-you name it 90’s, brută, perfectă pentru cluburile în care se pune muzică electronică.

Samuli Kemppi – Melankolkutus

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Piesa asta are 12 ani și e A2-ul din primul EP scos ever de Samuli Kemppi, finlandezul cu care identific sunetul techno nordic: rece, calculat, producție și inginerie a sunetului impecabile. Mă rog, nu pun la socoteală un EP cu alias-ul DJ SAM care nu m-a impresionat. Sunt multe de zis despre Kemppi, dar chiar aș prefera să las bucuria celor ce citesc să descopere. Recomand călduros emisiunile lui Deep Space Helsinki, din care recunosc că am “furat” masiv piese, pentru că pe lângă a fi un producător excelent, Samuli Kemppi este un selector excepțional, cu nas fin pentru muzică electronică.

Damon Wild – Space Race

https://www.youtube.com/watch?v=PNwQwSFuM5I

Piesa de fapt a fost lansată în ‘98 cu același nume, dar cu un alter ego al lui Wilber, Nitevision. Eu am ascultat-o prima oară atunci când am descoperit și albumul lui Damon Wild “Cosmic Path”, lansat la Infrastructure New York (dacă nu vă spune nimic numele e ok, dar de Function / David Sumner sau Inland / Ed Davenport sigur ați auzit – fondatorii acestui label). De ascultat tot albumul lui Damon Wild; tip pentru colecționari, merită verificate toate alias-urile lui Wilber, s-ar putea să găsiți chestii drăguțe.

Citește mai mult: Cum sună P-Balans, subdivizia techno a Future Nuggets

Loading...