20 de mixuri pe care să dansezi de Ziua Internațională a Femeii | Electronic Beats Romania
Feed/Music

20 de mixuri pe care să dansezi de Ziua Internațională a Femeii

20 de mixuri 8 martie

E 8 martie și nu scapi nici anul ăsta de presiunea cadourilor? Îți venim în ajutor cu aceste mixuri.

Să găsești mixul potrivit pentru momentul și locul potrivit nu e întotdeauna cea mai ușoară treabă.

Dacă ești în pană de idei, iar creativitatea a început să-ți dea cu virgulă, am făcut o selecție de 20 de mixuri, pe care le poți folosi lejer pe post de cadou, sau măcar pe care să dansezi singur în casă de ziua femeii.

Dar până atunci, asigură-te că ai ascultat și aceste șapte mixuri cu iz de primăvară, mai bune decât orice mărțișor.

 

Miss I a fost una din invitatele speciale în cadrul primului Boiler Room în România. De la ambient la experimental, dub techno și minimal house e doar un pas; convinge-te singur din video-ul următor.

Miss Kittin a creat o adevărată revoluție pe scena techno internațională, atât prin proiectele solo, cât și cele în colaborare cu The Hacker. Mai mult, gig-urile ei sunt întotdeauna spectaculoase și pline de energie, ca și acest DJ set din Paris.

Ellen Allien, șefa B Pitch Control, e în continuare în formă maximă, iar video-ul de mai jos demonstrează asta pe deplin.

Helena Hauff a întors scena internațională de techno și electro cu susul în jos, iar seturile ei de EBM, acid house și industrial au cucerit rapid sufletele și celor mai puriști melomani. O revedem în București pe 17 mai în Control.

Orlagh Dooley aka Or:la are o abordare caleidoscopică asupra muzicii, lucru ușor de observat și din setul de mai jos. A semnat cu Hotlush și Deep Sea Frequency, iar de la o lună la alta, calendarul său de gig-uri e din ce în ce mai încărcat.

Mama Snake vine din Copenhaga și a uimit pe toată lumea cu seturile sale energice, ocazie perfectă prin care să-ți exersezi noile mișcări de dans.

Tot din Copenhaga, Najaaraq Vestbirk aka Courtesy jonglează cu lejeritate și naturalețe cu o selecție rafinată de techno și house, care nu prea te lasă să stai locului.

Despre debutul discografic al artistei de origine rusă Anastasia Kristensen am mai scris aici. Iar video-ul de mai sus, înregistrat la Present Perfect Festival, e ocazia perfectă ca să te saluți cu prietenii prin „track id”.

Despre Sama Abdulhadi se spune că ar fi una din primele artiste care au adus techno-ul în Palestina. Cunoscută anterior drept Skywalker, Sama aduce prin producțiile și seturile ei o pată de culoare și multă energie.

Direct din Beirut, Tala îmbină în seturile ei diferite influențe, de la muzică tradițională arăbească, la house și techno contemporan.

Din Rusia cu dragoste, Nina Kraviz pune acid house și techno fără compromisuri, pentru orele târzii din noapte.

Nicio masă fără pește, nicio săptămână fără un mix de la Peggy Gou.

Miruna Boruzescu pune muzică sub numele Borusiade de mai bine de zece ani, fiind probabil una din cele mai relevante prezențe feminine din undergroundul bucureștean alternativ.

Un back 2 back rar, inedit și care sperăm să se repete ori de câte ori e posibil. Pregătește-te pentru o ploaie de acid house, electro, techno și breaks de la Volvox și Umfang.

Direct din Paris, Anetha răscolește undergroundul olandez din Amsterdam în acest video de la Boiler Room.

Lena Willikens nu dezamăgește niciodată, iar mixul ăsta de la The Lot Radio e una din cele mai concludente dovezi.

Pasiphae transcede genurile muzicale și mixează cu naturalețe tot ce-i mai bun din wave-ul optzecist, minimal synth, italo disco, electro, acid house și orice altceva face ringul de dans să vibreze. Sâmbătă va fi în Cluj Napoca, la Gazette.

Honey Dijon s-a născut în Chicago și a crescut în New York. Seturile sale poartă amprenta house-ului american, iar stilul versatil și selecția muzicală inedită au propulsat-o în prima linie a industriei muzicale și i-a oferit noi oportunități de colaborare în lumea modei.

Despre Carista se spune că e una din favoritele lui Seth Troxler și a celor de la Secretsundaze. Seturile sale umplu colțurile ascunse ale unui ring de dans și te poartă într-o călătorie prin funk, soul, disco, deep house și multă energie pozitivă.

Kathy Yaeji Lee aka Yaeji este o artistă multilater dezvoltată. Este DJ, producătoare, artistă vizuală, fashion designer, solistă vocală, iar performance-urile sale sunt întotdeauna inedite.

*colaj de Trash Riot