Electronic Beats Romania
News

Zece festivaluri de neratat pentru vara aceasta

Waha Festival

Unele din cele mai frumoase lucruri care se întâmplă în timpul verii sunt festivalurile.

Mai mici, mai mari, mai underground sau mai mainstream, mai mult sau mai puțin comerciale, axate pe muzică electronică sau pe jazz, pe psy sau pe funk, trance/EDM sau minimal/tech-house, pe DJ seturi sau pe concerte live, în locații indoor sau outdoor (care mai de care mai atrăgătoare).

Un festival este astăzi, înainte de toate, un prilej de celebrare a diversității, un punct de întâlnire pentru mai multe tipuri de oameni și un motiv (dar și oportunitate) de a evada din cotidianul repetitiv în care suntem adesea prinși. La urma urmei, viața e un festival. Fără aceste festivaluri, această așa-zisă scenă (în lipsa unui termen mai bun) ar fi mult mai săracă și palidă, ca un om de zăpadă care în fiecare an se topește și trebuie reconstruit de la zero.

Pentru că anul acesta oferta de evenimente este plină și foarte atrăgătoare, iată o agendă a celor mai interesante festivaluri pe care nu trebuie să le ratezi pentru restul verii. Ia-ți ochelarii de soare, cortul, spray-ul de țânțari, hainele cele mai colorate și orice altceva crezi că mai ai nevoie pentru o experiență inedită. Și nu uita să-ți dezinstalezi Shazamul de pe telefon, pentru că nu o să ai nevoie de el și consumă curent inutil.

Ești gata? Să începem:

Foto via EC Facebook page

Electric Castle: 17 – 22 iulie

În mod inevitabil, între 17 și 22 iulie toate drumurile au dus la Electric Castle, festival ce are loc în castelul Banffy din județul Cluj. De la line up, la workshop-uri și activități conexe, Electric Castle este o experiență unică, aparte.

Programul muzical este colosal, dar în materie de highlight-uri, recomandăm: Nils Frahm, Chvrches, Dub Pistols, Nightmares On Wax, Detroit Swindle, Handsome Furs, Matthew Herbert, The Shapeshifters, Greg Wilson, The Herbaliser, Boys Noize, The Black Madonna, Infected Mushrooms, Lamb.

Foto via Facebook page

3 Smoked Olives: 24 – 30 iulie

3 Smoked Olives are loc în acest an între 24 și 30 iulie, pe (deja vestita) insulă de pe Dunăre situată la granița României cu Bulgaria. Ediția din acest an oferă, ca și precedentele, camping gratuit și o selecție de artiști (români și străini) pentru care merită să faci o plimbare cu barca pe Dunăre. Printre alții, îi amintim pe: Alexandra, Amir Javasoul, Herodot, Nicolas Lutz, Sammy Dee, Denis Korablev, Giorgio Maulini, Giuliano Lomonte, Balasa Percussion, Lowris.

Citadela Festival
Citadela Festival

Citadela Festival 2019: 26-28 iulie 

A doua ediție a festival Citadela are loc în cetatea Deva, între 26 și 28 iulie. Pe lângă muzică, Citadela include un cinema în aer liber, instalații vizuale, workshop-uri și fel de fel de activități interactive. În materie de muzică, merită amintiți Arno aka Einzelkind, Bruno Curtis, Donna K, Prâslesh (Raresh și Prâslea), Premiesku, Priku, SIT, Varhat.

Transylvania Calling 2019
Transylvania Calling 2019

Transylvania Calling 10: 12-19 august

Cel mai cunoscut și longeviv festival de psy din România, Transylvania Calling, revine în forță. După o pauză de doi ani, festivalul Transylvania Calling se întoarce cu forțe proaspete. Cea de-a zecea ediție va avea loc între 12 și 19 august. Anul acesta festivalul va beneficia de trei scene: Solar, Lunar și Cosmic. Între highlight-urile muzicale amintim: Electrypnose, Loopus In Fabula, Aditi Taruna Djane, Ajna Vitamin, Neon Jesus, Zenith, Akira Indika, Finch, Journey Into Sound, Said Funky Peanut.

Sunwaves 26
Sunwaves 26

Sunwaves 26: 15-20 august 

Sunwaves este printre cele mai vechi festivaluri de muzică electronică din România și se întâmplă, conform tradiției, de două ori pe an, în nordul stațiunii Mamaia (înspre Năvodari). Este probabil unul din puținele festivaluri din România care reușește să aducă anual un număr impresionant de turiști străini, veniți special pentru Sunwaves din toate colțurile lumii. Anul acesta, Sunwaves 26 are loc între 15 și 20 august.

În materie de muzică, între artiștii pe care nu trebuie să-i ratezi anul acesta la Sunwaves 26 se numără Amorf, Carlo Lio, Cezar, Dan Andrei, DJ Sneak, Gaiser, Petre Inspirescu, Rhadoo, Ramona Yacef, Richie Hawtin.

Smida Jazz Festival 2019
Smida Jazz Festival 2019

Smida Jazz Festival 2019: 15-18 august 

Smida Jazz este un festival dedicat jazz-ului de avangardă ce se desfășoară în pitorescul sat Smida (comuna Beliș, județul Cluj – în mijlocul Parcului Natural Apuseni). Pe parcursul a trei zile, participanții vor lua parte la tot felul de activități în aer liber și la concertele a 9 grupuri muzicale avangardiste (naționale și internaționale). Menționăm, între acestea, pe James Holden & The Animal Spirits, Nik Bärtsch‘s RONIN, Mammal Hands, Phronesis, Paolo Profeti European Collective.

Foto via Awake Facebook page

Awake: 15-18 august 

Festivalul Awake se întâmplă în acest an între 15 și 18 august, pe Domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș. Participanții se pot bucura de zone și activitățile diverse, precum o bibliotecă în aer liber, platforma de discuții Feed Your Mind, scena în copac, cinematograful în aer liber. Printre artiștii și trupele care vor face furori la ediția din acest an a festivalului, menționăm: PussyRiot, Dirtyphonics, Andrey Pushkarev, Arno aka Einzelkind, Crihan, Denis Kaznacheev, Janeret, Leo Pol (live), Maria von C, Sweely (live).

Foto: Bogdan Lucaci / Afterhills Facebook page

Afterhills: 23 august – 2 septembrie 

Între 23 august și 2 septembrie are loc lângă pădurea Dobrovăț, la 20 de km de Iași, o nouă ediție a festivalului Afterhills, cu peste 150 de artiști, timp de două weekenduri. AH #dici, 23 – 25 August, este weekend-ul dedicat tinerilor iubitori de trap, EDM și trance. AH #dicinu, 30 – 1 Septembrie, este weekend-ul în care vor performa artiști și trupe live, într-o atmosferă chill, conturată de voie bună, workshop-uri și arte vizuale. Printre zecile de artiști merită amintiți Faithless (DJ Set), Gareth Emery, GusGus, Morcheeba, Rita Ora, Don Diablo, Quintino.

DAVA Festival: 30 august – 1 septembrie 

A doua ediție DAVA are loc într-o fostă fabrică de sticlă din Sighișoara, construită în 1961. Festivalul va include două scene, Magic Tunnel și Origins. Primul festival de muzică electronică din orașul medieval Sighișoara a fost început de niște tineri pasionați de muzică. Evenimentul plasează vechiul oraș medieval pe harta evenimentelor destinate tinerilor, oferind astfel o nouă perspectivă asupra antitezei de nou și vechi. Printre artiștii confirmați se numără Fatima Hajji, Nick Warren, Christian Smith, Matt Sassari, Nusha, Mahony și Spektre.

Fall In Love
Fall In Love

Fall In Love: 31 august – 1 septembrie 

Noul festival Fall In Love are loc la Palatul Mogoșoaia de lângă București. Prima ediție a festivalului îi aduce, printre alții, pe Underworld, Liam Gallagher, Disclosure, Kaiser Chiefs, Karpov Not Kasparov, plus o scenă întreagă dedicată muzicii electronice, despre care vei afla în curând.

Loading...