Află mai multe despre Livio & Roby înainte de Citadela Festival
livio roby
Music

Află mai multe despre Livio & Roby înainte de gigul lor special la Citadela Festival

Telekom Electronic Beats te aduce mai aproape de nume mari din undergroundul electronic în această vară, printre care și Livio & Roby.

Este o regulă nescrisă ca prietenia dintre doi artiști care rezonează pe aceeași frecvență să se traducă în lucruri frumoase. Așa se întâmplă și în cazul lui Livio & Roby, cei doi români ce propun în undergroundul electronic european de mai bine de 15 ani propria lor versiune de Romanian house & techno. Primele apariții pe scena locală ne trimit înapoi în timp, la începutul anilor 2000, când cei doi începeau să dea o formă soundului românesc în parelel cu trioul [a:rpia:r], de care sunt legați prin aceleași influențe, printre care Ricardo Villalobos.

S-au făcut relativ repede remarcați, punctând release-uri pentru ViVA Music, brand deținut de Steve Lawler, și Fumakilla, Cecille sau Desolat. Release-urile la labelul lui Loco Dice au marcat și începutul unor colaborări cu artiști din aceeași familie, Desolat.

Merită să menționăm prietenia cu argentinianul Guti, din care a rezultat excelentul We Are EP, lansat în 2012 la Saved Records, deținut de Nic Fanciulli, dar și un back 2 back de poveste la ediția din 2015 Miami Winter Music Conference.

 

 

Și dacă tot am traversat Atlanticul, trebuie să amintim că Livio & Roby rămân doi dintre cei mai fervenți promotori ai soundului house & techno românesc în această zonă, cu turnee lungi în cele două Americi și apariții la Output New York sau Verboten.

Proiectul analog Premiesku, creat împreună cu George G., a devenit un punct de referință în ultimii ani: un liveact de senzație în care drum machine-urile și synthurile oferă crowdurilor de festival o călătorie electronică bazată pe improvizații, dar în același timp calculată metodic.

 

Alături de Roman Flugel, Hector și Amorf, Livio & Roby vor fi prezenți la prima ediție Citadela Festival, 27 – 29 iulie, Cetatea Deva, festival prezentat de Telekom Electronic Beats.

 

Citește mai mult: Cinci lucruri care te vor convinge să mergi la Deva la Citadela Festival

Published on 1:54 pm Berlin time