Electronic Beats Romania
Mischa Blanos

Mischa Blanos de la Amorf prezintă al doilea album solo

Pianistul și producătorul român Mischa Blanos va lansa în luna mai 2021 cel de-al doilea album solo din carieră.

Mischa Blanos e genul de artist care știe că e plictisitor să compui muzică în jurul unui singur gen. Pianist cu rădăcini românești și rusești, e cunoscut la scară largă atât pentru aportul său adus în trupa Amorf, alături de Cristi Cons și Vlad Caia, dar și ca artist solo. În 2018 a lansat un EP, Second Nature, urmat un an mai târziu de un album de debut, Indoors, ambele apărute la casa de discuri InFiné, cu sediul în Paris.

City Jungle, cel mai recent album de-al său, vorbește despre structurile omogene, monolitice, pe care oamenii și le-au construit în jurul lor și care, împreună cu cea mai mare parte a culturii și vieții lor sociale, au murit în 2020.

Mischa Blanos a călătorit și trăit în diferite orașe din întreaga lume. Fiecare oraș deținea „o atmosferă și o presiune unice”, așa cum o descrie Blanos, „fiecare din ele având propriile reguli de urmat și propriul ritm.”

Înainte de lansarea albumului, care va avea loc pe 21 mai, Blanos a publicat primul extras pe single, „Silicon Road”, un amestec de pian jazzy, avangardist și groove-uri organice, electronice. Piesa combină o multitudine de influențe pe care Blanos le-a adunat în timpul călătoriilor sale și folosește scara japoneză Hiroshi, subliniată prin ritmuri care ne amintesc de epoca techno din Detroit.

Ascultă piesa „Silicon Road” mai jos.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Tracklist:

01. Silicon Road
02. Tiptoe
03. Audition at 9
04. City Jungle
05. Fluorescence
06. Crystal
07. Innervision
08. Steppe
09. The Aerie
10. On Cue

Călătorind uneori singur, sau alături de colegii săi Cristi Cons și Vlad Caia din trupa Amorf, Mischa Blanos a reușit să se dizolve în mulțime, pentru a deveni un străin care explorează adâncimile uriașului organism pulsant al orașului. De-a lungul timpului, a adus groove-ul și muzicalitatea unice ale show-urilor live Amorf în unele din cele mai renumite cluburi din lume, precum Fabric din Londra, Rex Club din Paris, The Block din Tel Avia, Gazgolder din Moscova, dar și festivaluri precum ADE din Amsterdam, Caprices din Elveția, sau binecunoscutul Sunwaves din Mamaia.

În primăvara anului trecut, Blanos a lansat un nou proiect muzical, Alimori, și o nouă casă de discuri, Long Cut Records. Noul label „explorează în ce măsură muzica instrumentală are puterea de a spune povești, neconstrânsă de genurile muzicale sau de tendințele de astăzi”. Tot anul trecut, Mischa Blanos lansat împreună cu Khori Ander un nou album, Crossrhodes, la noul label Algorhythm of Unknown.

Mai mult, proiectul Amorf a lansat la finalul anului trecut discul „Shattered Glass”, ce marchează 20 de release-uri apărute la propriului lor label Amphia, și pe care-l poți (re)asculta aici.

Mischa creează o fuziune inedită între muzica clasică (un domeniu muzical în care se simte confortabil încă de la vârsta de șapte ani) și cea electronică, reușind să găsească limbajul comun între acestea. Parte din noul val de muzicieni neoclasici, Mischa Blanos a adus un suflu nou muzicii contemporane, transformând fizic pianul și integrându-l perfect într-un setup din care nu lipsesc drum machine-ul și un computer.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Hai cu noi pe social media!

Published April 01, 2021.