Electronic Beats Romania
Iorga - Romanian Edits vol 3

Iorga a lansat volumul 3 din seria Romanian Edits

Iorga completează seria de edituri la piese românești din perioada Electrecord cu un nou material.

Cel de-al treilea EP din seria „Romanian Edits” conține patru edituri house la piese românești mai puțin cunoscute din lumea jazz-ului, disco-ului, funk-ului, soul-ului, considerate pietre prețioase românești obscure, puțin cunoscute și trecute cu vederea din anii 1970 și ’80.

Edit-urile au fost realizate de artistul român Iorga și continuă demersul sound-ului #obordiscofunk inițiat de VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine).

„La început poți să te acomodezi și să lași trilurile binecuvântate ale Aurei Urziceanu și saxul jazz-funk de la începutul anilor ’70 să te poarte spre destinație”, se arată în descrierea proiectului.

A doua piesă este un edit la piesa Să dansăm de pe albumul Să Dansăm al grupului 5T (care le-a inclus în componență pe Elena Abagiu, Mihaela Boboc, Rodica Vasile, Adriana Anastasiei și Calina Anastasiei).

A treia piesă scoate în prim plan chitara din piesa O Rază de pe albumul Cristal semnat de Formația Cristal și lansat în 1984 la Electrecord.

Ultima piesă, care conține pasaje de alamă ale celei mai cunoscute orchestre românești, Orchestra Electrecord, datează din 1972 și a fost lansată în Germania, la Amiga.

Ascultă ep-ul cap-coadă mai jos, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Hai cu noi.

Published December 21, 2022.