Electronic Beats Romania
News

Audio: Mischa Blanos are un nou proiect, Alimori

Mischa Blanos

Producătorul român Mischa Blanos lansează un nou EP sub Alimori, cel mai recent proiect de-al său.

„A Chair in the Museum” conține patru piese și este lansat pe 1 mai la propria casă de discuri a lui Blanos, Long Cut Records.

Noul label „explorează în ce măsură muzica instrumentală are puterea de a spune povești, neconstrânsă de genurile muzicale sau de tendințele de astăzi”.

În cadrul proiectului Alimori, Blanos abandonează pianul acustic și manipulează diferite scule electronice ca și cum ar fi instrumente acustice. În alegerea aliasului său, Mischa s-a inspirat dintr-o veche tradiție românească, unde Alimori este sărbătoarea rituală a focului viu care anunță sosirea primăverii.

EP-ul poate fi ascultat integral mai jos, via bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Mischa Blanos face parte din trio-ul Amorf (alături de Cristi Cons și Vlad Caia). Anul trecut, pianistul român și-a lansat albumul de debut, pe care îl poți asculta aici.

Parte din noul val de muzicieni neo-clasici, Mischa Blanos a adus un suflu nou muzicii contemporane, transformând fizic pianul și integrându-l perfect într-un setup contemporan, din care nu lipsesc drum machine-ul, diferite sintetizatoare și alte scule analog, dar și un computer.

Loading...