Electronic Beats Romania
Mischa Blanos

Mischa Blanos – soundtrack pentru o piesă de teatru

Coloana sonoră a piesei de teatru „Cântăreața cheală” e lansată la labelul francez InFiné Music.

Pianistul și producătorul român Mischa Blanos a lansat recent la casa de discuri franceză InFiné Music un nou album, ce constă în coloana sonoră a unei adaptări după „Cântăreața cheală” a lui Eugene Ionesco.

Pe această cale, Blanos revine la platforma franceză InFiné cu acest soundtrack ce reprezintă totodată și debutul său în lumea teatrului, explorând astfel intersecția muzicii clasice, a minimalismului și producției electronice.

Pianist desăvârșit, compozitor, producător și interpret live inovator, muzicianul româno-rus combină o bogată experiență tehnică diversă. O explorare absurdă a inutilității comunicării, piesa lui Ionesco i-a pus lui Blanos provocări compoziționale unice. „Pentru a crea această coloană sonoră, a trebuit să citesc întreg scenariul ca un actor. Compunerea coloanei sonore nu a fost despre mine sau despre ego-ul meu”, spune Blanos.

Lucrând îndeaproape la mai multe schițe alături de rezigorul de teatru Alex Bogdan, în timp ce observa producția și repetiția piesei, Blanos folosește armonia și dizarmonia pentru a oglindi starea emoțională a personajelor lui Ionesco, pe măsură ce comunicarea dintre ele se dizolvă încet în abstracție. „Muzica vine de la personajele înseși”, spune Alex Bogdan despre procesul creativ. „Din vârtejul lor interior de sentimente.”

Materialul audio e compus din șapte piese și poate fi ascultat mai jos, cap-coadă, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Cântăreața cheală. Antipiesă a fost scrisă în 1984 de Eugen Ionescu. Afiliată curentului dramatic al teatrului absurdului, piesa înfățișează degenerarea rasei umane și a relațiilor dintre oameni. Antiteatrul s-a născut din dorința de a renunța la tematică, ideologie, realism-psihologic și filosofie. Eugen Ionescu a avut meritul de a crea adevărata configurație a vieții – cea absurdă („Cu toții suntem absurzi; nimeni nu recunoaște”).

Hai cu noi.

Published February 21, 2022.