Electronic Beats Romania
Adi Stoenescu

Pianistul Adi Stoenescu lansează albumul de jazz Waking Light

Lansat pe 30 noiembrie, albumul e realizat alături de instrumentiști din Bulgaria și Spania.

Marți, 30 noiembrie, Adi Stoenescu Group lansează albumul Waking Light pe platforma Bandcamp.

Este primul album sub nume propriu al pianistului bucureștean Adi Stoenescu și a fost înregistrat în iulie, anul acesta, împreună cu muzicieni din mai multe țări – România, Bulgaria, Spania. Pe lângă Adi Stoenescu (pian acustic și electric) din proiect mai fac parte saxofonistul Arnau Garrofé, bateristul Borislav Petrov, basistul Mihail Ivanov, dar și Marta Popovici care cântă pe piesa Underwater.

Materialul inclus în album este format dintr-o serie de compoziții create de Adi Stoenescu în ultimii opt ani, purtând amprenta tranziției de la orgă Hammond și pian electric la pian acustic. Noile piese reprezintă o continuare a ideilor componistice de pe albumul Landing on the comet (2017) al celor de la KRiSPER, trupă coordonată tot de Stoenescu. Sunt păstrate idei legate de structurarea surprinzătoare a părților muzicale dar e acordată o atenție mai mare momentelor solistice. Pe Waking Light limbajul muzical al grupului este unul mai apropiat de cel al jazzului american. Deși piesele conțin numeroase elemente indie, pop și rock, punctul de referință rămâne cel dat de improvizație și de interacțiunea spontană a instrumentiștilor pe scenă.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Adi Stoenescu este prezent deja pe albumele Allotropy (2016) cu Arcuș Trio, suita Titan cu Iordache (2019) și Landing on the comet (2017) alături de KRiSPER. A colaborat cu Iordache, The Jam Community, Paolo Profeti European Collective, Cristian Soleanu, Sorin Romanescu, Nicolas Simion, Gianni Gagliardi, Daniel Torres, Laura Benedek’s 7th Sense, Marta Popovici & On The Fly.

„Mă bucur că am avut ocazia să aduc în acest proiect și muzicieni din afară, pentru că întâlnirile noastre mai rare au o forță aparte. Nu apuci să te plictisești de piese, ai mereu idei fresh de improvizație. În plus, pandemia a făcut mult mai palpitant procesul de înregistrare a albumului, pentru că a trebuit să organizăm totul pe un fundal de incertitudine constantă, a trebuit să improvizăm diverse soluții și asta m-a dus cu gândul, în mod ironic, chiar la compozițiile pe care le cântăm, unde fiecare a adăugat ideile proprii la partiturile propuse inițial.” – Adi Stoenescu

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Urmărește-ne pe social media.

Published November 22, 2021.